SKANDALOZNA ODLUKA NA ŠTETU SRBIJE! SRAMOTA, nova krađa na račun naših sportista, atletičari diskvalifikovani na štafeti 4 x 400m! (FOTO + VIDEO)

Sramota!

Štafeta Srbija krađa
Štafeta Srbija krađa, Foto: youtube/ ATLEX TV - Serbian Athl

* Ovo je treća godina zaredom da naše ekipe imaju ''problema'' sa štafetom 4x400m

* Nakon svega naša delegacija je odlučila da se ne pojavi na ceremoniji dodele medalja

* Pre dve godine smo ispali u treću ligu jer je štafeta neispravno izvršila izmenu

Skandalozna scena na turniru u Skoplju koji se odvijao u nedelju, atletskoj reprezentaciji Srbije oduzeto je zasluženo osvojeno prvo mesto i prolaz u viši

Muška štafeta 4x400m ponovo je bila diskvalifikovana, isto kao pre dve godine zbog čega smo i ispali u treću ligu.

U poslednjoj disciplini 4x400m muška ekipa je trebala samo da završi trku, makar i poslednja jer smo pre te poslednje discipline imali tri boda prednosti i svaki osvojen bod bi nam doneo sigurno prvo mesto na kraju.

Olimpijske igre nisu izgubljene, Srbiji ostala još jedna šansa u januaru za Tokio!

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 12:38 Odbojkaš Nemanja Petrić nije očekivao tako stegnutu partiju Srbije.

Poslednja izmena bio je Boško Kijanović, koji je pobedio na 400m, koji je krenuo lagano ali je onda dodao na kraju. U furioznom finišu na poslednjih 100m krenuo je da prestiže četiri atletičara. Međutim, dok je on trčao u svojoj drugoj stazi, atletičar iz Moldavije, koji je trčao u prvoj, odjednom je rešio da skrene u drugu stazu, kako bi verovatno pokušao da odbrani svoju poziciju.

Došlo je do kontakta i Boško je u naletu brzine odgurnuo Moldavca koji se odbio od njega, izgubio malo ravnotežu i završio je u četvrtoj stazi.

Kijanović je na kraju završio ka prvi i slavlje u taboru naše reprezentacije je počelo. Ali ono nije dugo trajalo.

Javljeno je da sudije ispituju incident koji se desio pred kraj trke. Nakon većanja doneta je odluka da se naša štafeta diskvalifikuje, i Islanđani su počeli da slave.

Naša delegacija je momentalno uložila žalbu, pregledavao se video snimak, ali do promene odluke nažalost nije došlo. Protiv Moldavaca nije pokrenut nikakav postupak i oni su bez ikakvih problema, iako su izazvali incident, ostali u trci i na kraju su zauzeli treće mesto u trci.

Nakon svega naša delegacija je odlučila da se ne pojavi na ceremoniji dodele medalja, tako da se naši atletičari nisu našli na podijumu.

Ovo je treća godina zaredom da naše ekipe imaju ''problema'' sa štafetom 4x400m.

Pre dve godine smo ispali u treću ligu jer je štafeta neispravno izvršila izmenu. Jedan naš atletičar je nagazi startnu liniju za primanje palice što je zabranjeno, mora da se nalazi ispred nje.

U nedelju četvrti međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica"!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 07.08.2019. 15:52 Najbolje očekuju vredne novčane nagrade. Ada Međica plivački maraton, Foto: promo Udruženje Ljubitelji Save i Dunava - Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, predvođeni idejnim tvorcem i osnivačem, gospodinom Sašom Vasićem, organizuju četvrti po redu Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica" koji će se održati u nedelju, 11.

Prošle godine ekipa Crvene zvezde ostala je bez elitne grupe Kupa evropskih šampiona jer je njenog atletičara trkača upravo iz Islanda na veoma sličan način kao i sad izgurao sa staze. Dok je naš četiristometraš trčao u prvoj stazi Islanđanin je, iz samo njemu poznatih razloga, rešio da uđe u prvu stazu u pokušaju da zatvori našeg atletičara koji je vidno bio bolji i u većoj brzini.

Na kraju su se obojice odbili jedan o drugog i obe štafete su bile diskvalifikovane. To je iskoristila ekipa iz Holandije koja je umesto našeg šampiona ušla u najjaču evropsku atletsku ligu.

Tragična smrt mladog talenta koji je poginuo tokom trke u Poljskoj, zakucao se u odvodni kanal od betona!

AUTOR: b92-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.08.2019. 20:55 Uslovi tokom trke u Poljskoj nisu bili dobri i biciklisti su se borili sa velikim padavinama Bjorg Lambreht, Foto: twitter/BBCSport * Imao je samo 22 godine * Preminuo je od posledica povreda * Tužan dan za biciklizam Belgijski biciklista Bjorg Lambreht poginuo je na trci u Poljskoj.

Na ovu nepravdu reagovao je i direktor ASS-a Slobodan Branković koji je na svom Instagram nalogu rekao da u životu nije video ovakvu nepravdu, a na video snimku označio je predsednika IAAF-a Sebastijana Koua.

- U atletici sam 40 godina, nikada do sada nisam doživeo takvo poniženje kao danas u Skoplju zahvaljujući ljudima koji mrze moj sport kao ITO delegat iz Finskoj, koji je brutalno diskvalifikovao članove srpskog tima kako bi obezbedili pobedu komšijama sa Islanda.

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi