PONOS SREMSKE MITROVICE Veliki šahovski podvig: SIRMIUM NOVI PRVOLIGAŠ!

Sremska Mitrovica ponovo ima prvoligaša!

šahistkinje Sirmiuma
šahistkinje Sirmiuma, Foto: Alo

Ovaj podvig, a na ponos svih žitelja carskog grada, delo je šahistkinja Sirmiuma. Trio Antova-Milanovićeva-Denićeva ubedljivo je osvojio prvenstvo Druge lige Srbije - grupa Vojvodina, ostvarivši pet meč-pobeda u pet kola.

Sirmium
Sirmium, Foto: Alo

Pred Sirmiumom su padali svi redom: Spartak Subotica, Banovci Dunav i Polet Rastina, Omladinac Novi Banovci i Senta. Koliko je internacionalnom majstoru Gabrijeli Antovoj, Bugarki koja je pojačala mitrovački klub, i majstorskim kandidatima Maji Milanović i Hani Denić bilo stalo da se uz maksimalan učinak plasiraju u Prvi ligu Srbije, pokazalo je poslednje kolo. Svejedno što im je bio dovoljan i nerešen rezultat za osvajanje prvog mesta, one su igrale na pobedu. Hrabrost im se isplatila.

Pročitajte još

 

Podvig Sirmiuma odjeknuo je Sremskom Mitrovicom. Klub na čijem je čelu Dragan Lazić obasut je čestitkama, a među komentarima na društvenim mrežama izdvajamo ovaj:

„Fenomenalan rezultat! Mitrovica dugo nije imala nekog prvoligaša. Svi zaslužuju velike čestitke, kako devojke tako i Dragan Lazić, koji je sjajno ukomponovao ekipu. Rezultat za pamćenje. Mnogo uspeha i u prvoligaškim vodama.“

Gabrijela Antova (17) je šahovski biser Sirmiuma

AUTOR: D. J. BUŽIĆ DATUM I VREME: 15.11.2019. 07:30 „Povlačim potez po potez. Na pragu sam titule velemajstora, a onda ciljam najveća priznanja. Izabrala sam srpski klub jer tu mogu brže da napredujem" Dragan Lazić, direktor „Alo!", Stefan Stojnov i Gabrijela, Foto: Vladimir Marković Jedno od najvećih osveženja i najzvučnijih imena ženskog šaha u Srbiji nastupa za ŠK Sirmium, a dolazi iz Bugarske.

 

Konačni poredak
Konačni poredak, Foto: Alo

BONUS VIDEO:

Gordić: "Nastala je tišina u svlačionici Partizana"

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi