"LETNJI KUP NOVOG BEOGRADA" Veliki turnir: 1500 rukometaša iz 100 klubova krajem juna u prestonici

Veliki broj mladih rukometaša dolazi u Beograd.

Rukometni turnir na Novom Beogradu
Rukometni turnir na Novom Beogradu, Foto: Promo

Prestižni rukometni turnir "Letnji kup", uz učešće 1.500 mladih rukometaša, iz 100 klubova, održaće se od 26. do 29. juna na Novom Beogradu.

U čak sedam sportskih hala utakmice će igrati mladi rukometaši uzrasta od 12 do 17 godina iz najboljih timova Evrope poput Vesprema, Hanovera, Makabija, Zagreba, a dolaze i gosti iz Izraela, Grčke, Hrvatske, Koreje...

Rukometni turnir na Novom Beogradu
Rukometni turnir na Novom Beogradu, Foto: Promo

Gradski sekretar za sport Dragana Pešić - Belojević istakla je da je velika stvar za grad da ugosti ovako veliki broj ekipa.

"Beograd će sigurno biti dobar domaćin i nadam se da će gosti uživati u igri i u našoj prestonici. Gradski sekretarijat za sport će uvek podržati ovakvu manifestaciju i pomoći najmlađima", izjavila je ona.

Državni sekretar za omladinu, nekada proslavljeni golman i osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012, Darko Stanić rekao je da mu je zadovoljstvo što veliki broj rukometaša dolazi u Beograd.

"Ovo je veoma bitan turnir za naš grad, odlično je što Beograd ima mogućnost da ugosti svu ovu decu iz inostranstva. Naravno, meni je posebno drago što je reč o rukometu i što će Beograd biti prestonica koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim", rekao je Stanić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi