ČLAN KUĆE SLAVNIH STAO NA NOVAKOVU STRANU: "NIJE FER PREMA ĐOKOVIĆU" Američki istoričar i onaj legendarni italijanski novinar složni: "Nadal je sebičan, a Federer egoista!" (VIDEO)

U pitanju su Stiv Flink i Ubaldo Skanagata

Đoković, Skanagata  i Flint
Đoković, Skanagata i Flint, Foto: youtube/printscreen

Teniska sezona je obustavljena do sedmog juna, a mnogi teniski stručnjaci su prokomentarisali ovu odluku ATP-a, ali i onu od organizatora Rolan Garosa da odlože to takmičenje za septembar.

Mnogi od njih su složni da je najbolji teniser sveta, Novak Đoković najviše oštećen zbog pandemije koronavirusa.

U emisiji Ubalda Skanagate "Ubitennis" on je imao jednog zanimljivog gosta, američkog istročara i člana teniske kuće slavnih Stivija Flinka!

Njihova prva tema je bila odluka organizatora Otvorenog prvenstva Francuske.

"Francuzi su hteli da iznenade sve, ali ne razumem kako će imati podršku najboljih igrača" - započeo je Flink, a Ubaldo se nadovezao:

"Prema tome, Nadal je bio sebičan što je podržao odluku Gudičelija i Forgetija (organizatori RG), ali u isto vreme neko bi mogao da prigovori Federeru što je napravio takmičenje koji se kosi sa ATP turnirom i koji uzima odatle igrače. Svako radi ono što mu je u interesu."

Rolan Garos krov
Rolan Garos krov, Foto: AP Martin Bureau

"Rolan Garos je trebao da razgovara sa ATP-om i da kaže: Mi možemo da igramo ovog datuma, treba nam vaše odobrenje. To je važno za sport! Prezentuj svoj slučaj i pokušaj da dobiješ podršku igrača" - ističe Flink, a Ubaldo mu je odgovorio:

"Ali se tada vode rizikom da bi ATP favorizovao Indijan Vels i Majami, Masterse serije 1000 na tim datumima" 

Vimbldon
Vimbldon, Foto: EPA - EFE, Andrew Couldridge

Obojica smatraju da će se Vimbldon igrati! "Ako se Olimpijske igre ne održe, Vimbldon bi mogao biti tada!"

Dva turnira u Parizu u veoma kratkom vremenskom intervalu bi mogao da bude problem:

"Ako se turnir završi 4. oktobra, ne možeš da imaš novi turnir u novembru u istom gradu. Trebalo bi ga održati negde drugde" - rekao je Flink, a italijanski novinar je dodao:

"Mislim da to nije loša ideja!"

Za kraj su se dotakli Novaka Đokovića i poenima sa ATP liste:

"Istina je da je Novak najbolji teniser sveta, ali mislim da ne bi trebalo brojati nedelje, šta ti misliš?" - upitao je Ubaldo svog gosta:

"To je veoma teška odluka. Možda nije fer prema Đokoviću koji ima šest nedelja na prvom mestu do Pita Samprasa. Novak ima 281 nedelju, a Federer 310. Đoković nije imao sreće, odigrao bi bolje ovaj deo sezone nego prošle godine i povećao bi bodovnu razliku u odnosu na Nadala." - zaključio je Flink.

Ovaj italijanski novinar je poznat po tome što je često znao da nasmeje srpskog tenisera na konferencijama!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi