PODVIG U KLINIČKOM CENTRU ŠOKIRAO GRAĐANE! Albanku su u Prištini ostavili da umre, a onda je pala u šake srpskih lekara! Izvršili su hitnu operaciju!

Neverovatno!

Urgentni centar KC Niš nakon nesreće
Urgentni centar, Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Rukišu M. (72), kojoj je trebala hitna operacija grudne aorte, doktori iz Prištine nisu primili na lečenje, već su je poslali u bolnicu u Gračanicu.

Uspešno je operisana u beogradskom Kliničkom centru i uskoro će kući.

Lekari Kliničkog centra Srbije spasili su život Albanki Rukiši M. (72) prošlog vikenda, nakon što su je doktori u Prištini otpisali zbog njenog teškog stanja!

RADOSNA VEST ZA BEOGRAĐANE Gasi se deponija u Vinči, a umesto nje niče pravo ekološko čudo!

Ova starica imala je oboljenje na grudnoj aorti, ali i problema sa glavnim krvnim sudom u desnoj ruci i hitno je morala da bude operisana. Pošto su lekari iz Prištine ocenili da je operacija visokorizična, da je pacijentkinja stara i da ne bi preživela operaciju, nisu želeli ni da pokušaju da je spasu, već su je samo "prosledili" kolegama u Gračanici. Odatle je hitno poslata za Beograd.

Tim srpskih lekara u Kliničkom centru uspešno je operisao pacijentkinju, koja se sada dobro oporavlja i uskoro će biti puštena kući.

Bolnica
Bolnica, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Životno ugrožena

Kako se saznaje od izvora iz beogradskog Kliničkog centra, pacijentkinja je došla u kritičnom i veoma teškom zdravstvenom stanju, sa jakim bolovima u grudima.

PENZIONERI, BUDITE NA OPREZU! Javite se policiji ako vam se ovo desi! Prvo vam nude medicinske usluge, a onda vam ulaze u domove!

- Rukiša M. (72), Albanka iz Prištine, prvo je prebačena u regionalni zdravstveni centar u Gračanici, ali zbog ozbiljne komplikacije sa srcem i krvnim sudovima bila joj je neophodna veća stručna pomoć i bolji uslovi za lečenje. Naši doktori se ni časa nisu dvoumili da priskoče u pomoć Albanki, koja je bila životno ugrožena, iako nisam siguran da bi tako postupili svi albanski lekari da je u pitanju pacijent srpske nacionalnosti. Pacijentkinja je hitno prebačena u Beograd, u Kliniku za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju - otkriva izvor i dodaje:

Bolnica
Bolnica, Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Vaskularci KCS zbrinjavaju najteže slučajeve

U Klinici za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju, koja je jedina ustanova u Srbiji koja hitne slučajeve iz oblasti vaskularne hirurgije zbrinjava bez prekida 24 sata, godišnje se uradi oko 600 procedura na grudnoj i trbušnoj aorti.

PRIČA KOJA VRAĆA VERU U LJUDE On nije običan šofer ! Vožnja sa Ljubom je uživanje, on deli slatkiše najmlađima, a njegov osmeh čuje ceo autobus!

- Pored onih regularnih slučajeva, koji su zakazani i unapred pripremljeni za ovakve operacije, zbrinjavamo veoma efikasno i one hitne slučajeve koji su daleko teži, ali i kompikovaniji. Svakako, svi naši lekari su veoma stručni i posvećeni, a kao rezultat imamo uspešno oporavljene pacijente - kaže direktor ove klinike.

JEDAN PAPIR IPAK SVE MENJA Uložila sam celu ušteđevinu u taj stan, a onda sam izbačena napolje! Vanbračne zajednice donose jednu lošu stvar!

- Lekari u Beogradu odmah su je zbrinuli i smestili na odeljenje da bi je već sutradan operisali. Prilikom detaljnih pregleda i analiza, koji su joj veoma brzo urađeni, utvrđeno je oboljenje na grudnoj aorti, a uz to je imala i problema sa glavnim krvnim sudom u desnoj ruci, koji se sužavao, što je smanjivao protok krvi. Zato su lekari na čelu sa doktorima Lazarom Davidovićem i Igorom Končarom prvo morali da reše ovaj problem sa rukom i da joj ugrade bajpas, koji je omogućio cirkulaciju krvi u ruci. Potom su joj operisali grudnu aortu, tj. ugradili su joj stentgraf, kako bi se proširila sužena aorta. Operacija je trajala nekoliko sati, ali je završena bez ikakvih komplikacija. Pacijentkinja se dobro oporavlja i uskoro će biti otpuštena na kućni oporavak.

Najbolji stručnjaci

I direktor Klinike za vaskularnu hirurgiju profesor doktor Lazar Davidović kaže za da je pacijentkinja iz Prištine u lošem stanju stigla na njihovo odeljenje i da je moralo brzo da se reaguje.

KRENULE MU SUZE IZNAD SRBIJE! "Krišom sam plakao da moj kolega ništa ne primeti, šta on zna šta je Srbin, srpska duša"

- Morala je brzo da se podvrgne operaciji kako ne bi došlo do pucanja srčane aorte. Tim naših stručnjaka sa doktorom Končarom, anesteziolozi i medicinsko osoblje obavili smo jednu složenu proceduru na grudnoj aorti. Eto, sada posle manje od nedelju dana ona se oporavlja, čeka se njeno premeštanje u bolnicu u Prištinu, iz koje je došla - kaže prof. dr Davidović.

POČELO JE! Na računima vas čekaju fenomenalne vesti, a evo kada će penzionerima leći 5.000 dinara!

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Penzioner
  02/11/2019 - 13:03
  Siptari ce na ovo delo odgovoriti proterivanjem Srba i ubijanjem istih!
 • Korisnik: Safet
  02/11/2019 - 12:16
  Bravo za lekare iz Srbije.Skoro su spasili i zenu iz Tutina.Oni ne gledaju koje je ko nacionalnosti vec spasavaju zivote.Svaka cast.
 • Korisnik: sara
  02/11/2019 - 11:22
  Naši lekari su ispoštovali Hipokratovu zakletvu i to je za pohvalu, dok šiptari i ne znaju šta to znači, jer su lekari uglavnom nestručni i sa kupljenim diplomama, a tek mržnja prema srbima, umesto da ga leče, ubili bi ga!!!.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi