Beograđani su jutros ustali, krenuli na posao, a sigurno nisu imali na umu JEDNU VAŽNU STVAR

Vrlo korisna informacija otkrivena je jutros u emisiji "Beograde, dobro jutro" na Studiju B

Beograde, dobro jutro
Beograde, dobro jutro, Foto: Studio B

Beograđani koji su jutros rano ustali kako bi krenuli na posao, uprkos tome što ih muči pospanost, bar jedno ne treba da brinu - kvalitet vazduha.

 

Naime, u emisiji "Beograde, dobro jutro" na televiziji Studio B otkriveno je da je ovog utorka oko 7.00 časova izmeren kvalitet vazduha, koji se ispostavio odličnim.

Podsetimo, na sajtu Beoeko možete iz sata u sat proveravati kvalitet vazduha u našem glavnom gradu kako biste znali šta vas čeka ukoliko ste izloženi pod otvorenim nebom.

Kvalitet vazduha
Kvalitet vazduha, Foto: Printscreen: Studio B

U prethodnom periodu, naročito nekoliko dana tokom februara, vazduh je bio izuzetno zagađen u Beogradu, a na listi najzagađenijih gradova sveta glavnom gradu Srbije neretko su se pridruživali Niš, Pančevo, Valjevo i Priština. 

Na Studiju B je ovog jutra obelodanjeno da je vazduh u Beogradu trenutno kvalitetan, bez rizika po zdravlje ljudi.

 

Preporuke za ponašanje stanovništva

Nema ograničenja u boravku na otvorenom, štaviše u cilju održavanja i unapređenja zdravih stilova života, u ovim uslovima se preporučuje što duži boravak na otvorenom uz fizičke aktivnosti, u skladu sa zdravstvenim stanjem pojedinaca (šetnja, vežbanje na otvorenom, vožnja bicikla, druženje sa porodicom i prijateljima i sl.). Ove aktivnosti na otvorenom treba obavljati na što je moguće većoj udaljenosti od vidljivih izvora zagađenja vazduha (saobraćajnice, kućna ložišta i sl.) Ova preporuka se odnosi na celokupnu populaciju, uključujući i osetljive grupe u populaciji.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi