PENZIONERIMA DANAS STIGAO POZIV! Besplatno je! Posle najavljenog povećanja penzija, stigla nova radosna vest!

Putovanja se organizuju 27. i 28. septembra!

Penzioneri
Penzioneri, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Opština Voždovac pozvala je danas penzionere da se prijave za besplatne izlete po jugoistočnoj Srbiji, koji će biti organizovani sledećeg vikenda.

Opština u petak, 27. septembra, organizuje obilazak manastira Koporin i Pokajnica, Velike Plane i Etno sela Moravski konaci, dok je u subotu, 28. septembra, u planu razgledanje Smederevske tvrđave, Tvrđave Ram, manastira Tumane i Srebrnog jezera.

CRVENI ALARM U NADLEŽNIM SLUŽBAMA! Matične ćelije srpske dece netragom nestale! Sumnja se na najstravičniji mogući scenario!

Jednodnevna putovanja obuhvataju prevoz, ručak, usluge turističkog vodiča, ulaznice i pratnju medicinskog osoblja, saopštila je opština Voždovac.

Novac, isplata, šalter
Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 Svi zainteresovani za besplatna putovanja 27. i 28. septembra mogu se prijaviti na izabranu destinaciju putem opštinskog sajta ili telefona 011/244-3159 i 011/244-0020, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

 Uskoro povećanje penzija i jednokratna pomoć 

Novo povećanje penzija treba očekivati najkasnije 1. januara, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je resorni ministar finansija Siniša Mali prethodno obelodanio da bi uskoro trebalo da bude usvojen švajcarski model za indeksaciju penzija, što znači da 1,7 miliona penzionera može da očekuje povećanje od 5,5 odsto.

Što se tiče najsiromašnijih penzionera, za njih je predsednik Vučić juče najavio jednokratnu novčanu pomoć koja će im biti isplaćena do kraja godine.

Penzioneri
Penzioneri, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prošle godine jednokratnu podršku od po 3.000 dinara dobili su svi penzioneri i ona im je isplaćena krajem novembra. U 2017. i 2016. godini jednokratna podrška penzionerima iznosila je po 5.000 dinara.

Bonus video: Ana Brnabić o upadu u Rektorat

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi