APEL MUP-A "Budi volonter" (VIDEO)

Policija poziva građane Srbije na akciju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije pozivaju zainteresovane da im se pridruže u pružanju pomoći starijim sugrađanima od 65 godina i drugim rizičnim grupama stanovništva i budu volonteri.

Podsećamo, Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera putem internet adrese www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivom kontakt centra COVID-19 na broj 19819 u periodu od 8 do 22 časa.

Takođe, podsećamo da je uspostavljen i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim licima na broju 19920 na koji se mogu obratiti za pomoć po pitanju namirnica, lekova i drugih potrepština i stupiti u kontakt sa gradskim i opštinskim kol centrima, u kojima su angažovani volonteri.

Pozivanje kontakt centra 19920 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Milica
  27/03/2020 - 16:45
  Clanom 11 stav 4 Zakona o volontiranju propisano je da Volonteri ne mogu raditi na poslovima koji su opasni za život i zdravlje ili se obavljaju u uslovima opasnim za život i zdravlje. Sto znaci da volontiranje u pandemiji virusa volonteri ne mogu obavljati jer je opasno za zivot i zdravlje a sa volonterima je obavezno i zakljuciti ugovor.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi