20 GODINA OD KAD SU PO NIŠLIJAMA PADALI NATO "PAKETIĆI SMRTI" Čuli su se avioni, a onda je grad za tri minuta zasut kasetnim bombama

16 poginulih, a 70 ranjenih

Niš, kasetne bombe,
Niš, kasetne bombe, , Foto: printscren youtube

 

Šesnaestoro ljudi je poginulo, a 70 ranjeno kada je NATO avijacija na centar Niša izručila kasetne bombe. U raketiranju zgrade Amabasade Kine u Beogradu poginula tri državljanina te zemlje.

"DECA I DANAS UMIRU" Doktor Laketić otkrio stravične posledice, godinama kasnije ovi toksini izazivaju RAK U SRBIJI!

U 11.20 časova pre podne NATO avijacija zasula je centar Niša kasetnim bombama.

 

Delovi kasetnih bombi eksplodirali su pored zgrade Patologije niškog Medicinskog centra, pored zgrade Banovine, glavne pijace, Niške tvrđave, Zdravstvenog centra "12. februar", parkingu Niš ekspresa pored Nišave.

NACIONALNA KATASTROFA! Hiljadu radnika fabrike u Kragujevcu OBOLELO OD RAKA!

Poginulo je 16 civila među njima i jedna trudnica. Ranjeno je više od 70 ljudi. Oštećeno je preko 100 stambenih objekata, uništeno ili oštećeno oko 60 automobila.

Ranije tog jutra raketiran je severozapadni deo grada i aerodrom.

Bio je to težak dan i za Beograd. U do tad najmasovnijem napadu na prestonicu Srbije bombardovan je ponovo centar grada – zgrade Saveznog MUP-a, Generalštaba Vojske Jugoslavije, Ministarstva odbrane, Vlade Srbije u Ulici Kneza Miloša, kao i zgrada MUP-a Savski venac.

 

Te večeri, u 23.45 časova, raketirana je i zgrada ambasade NR Kine u Novom Beogradu. U napadu je poginulo troje kineskih državljana, ranjeno je 20 ljudi. Ambasada, koja je bila vidno obeležena kao objekat od diplomatskog značaja, pogođena je sa tri projektila. Pored glavne zgrade, uništene su i pomoćne zgrade u dvorištu ambasade.

 

Na mestu bombardovanja ambasade Kine 2009. godine otkrivena je spomen ploča.

20. GODIŠNJICA - TRENUTAK DA SE SETIMO HEROJA 63. brigada je simbol otpora NATO agresiji

U napadu na ambasadu znatna oštećenja pretrpeli su i objekti u neposrednoj blizini, posebno zgrada "Energoprojekta" i Stambeno-poslovni centar JBC.

Niš, kasetne bombe,
Niš, kasetne bombe, , Foto: printscren youtube

 

NATO avijacija je dva puta u toku noći bombardovala hotel "Jugoslavija". Grafitnim bombama je gađana elektrana u Obrenovcu.

Devet projektila palo je na područje Fruške Gore. Na meti su bili TV repetitori na Iriškom vencu i Crvenom čotu kao i izletište Brankovac.

U Pančevu je ponovo bombardovana rafinerija nafte.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi