PANIKA U NIŠU! Džinovska zmija od 3 metra pronađena u kanti ispred škole, ne pripada ni jednoj vrsti koje ŽIVE U SRBIJI!

U korpi za sitan otpad u Prvomajskoj ulici u Nišu, baš ispred zgrade u kojoj su Umetnička i Muzička škola, pronađena je mrtva zmija. Iz "ZooPlaneta" kažu da je reč o loptastom pitonu, kao i da su sa ovim slučajem upoznali Zavod za zaštitu prirode.

Zmija
Zmija, Foto: Printscreen

Dušan Stojanović iz "ZooPlaneta" kaže da je reč o strogo zaštićenoj vrsti koju je verovatno, pošto je uginula, neko bacio u kantu za smeće.

- Verovatno je čuvana zmija, koju je neko bacio tu kako bi plašio ljude - rekao je Stojanović.

O ovom slučaju je, dodaje, obavešten Zavod za zaštitu prirode. prenose "Južne vesti".

Grad potukao Niš
Niš, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Većina zmija se kupuje ilegalno

Stojanović dodaje da je na društvenoj mreži Instagram u poslednje vreme video fotografije tinejdžera uslikanih upravo sa zmijama koje su zaštićene, te upozorava da ove životinje moraju da se čuvaju u posebnim uslovima.

Ističe da maltretiranjem životinje niko ne bi trebalo da se "pokazuje".

- One moraju da budu registrovane i da se čuvaju u posebnim uslovima, jer su to tropske zmije i uginu čim se smrznu. Najviše njih dolazi iz nelegalnih odgajivačnica ili se uvoze ilegalno i ne registruju se, a potrebna je posebna dozvola za držanje ovakve zmije - upozorava Stojanović.

Inače, dodaje da su zmije koje žive u prirodi u ovim krajevima sada u hibernaciji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi