NAPADA VAS AJKULA Evo šta treba da uradite da biste PREŽIVELI taj jezivi susret sa najvećom morskom NEMANI (VIDEO)

Pre samo nekoliko dana u Jadranu je primećena ajkula, koja je plivala blizu hrvatske obale. Evo šta da uradite ukoliko se nađete oči u oči sa njom.

Ovo je Deep Blue
Ovo je Deep Blue, Foto: Youtube Screenshot

Pedesetih i ranih šezdesetih godina XX veka, verovali smo onome što su mediji govorili da kada vidite ajkulu koja vam se približava, to je situacija "ili on ili vi", ali zapravo postoji način da preživite njihov napad.

Šta raditi ukoliko vam u susret pliva ajkula?

1. Napad je najbolja odbrana

Ajkule su navikle da plen pokušava da im pobegne, a ne da će ostati i boriti se. Napadnite je, udarajte je perajima, nogama, rukama, a pokušajte i da je pogodite u oči, jer su najosetljivije.

Ako se suočite sa morskim psom i ne vidite brzi put za beg, moj savet je da ga gl3edate pravo u oči, vrištite, plivate prema njemu, pokazujete ekstremnu agresiju, i ako je kontakt napravljen, borite se kao zver.

Većina žrtava napada ne vidi ajkulu pre nego što ih ugrize.

- Ako je vidite, verovatno nećete imati problema, osim suočiti se sa svojim strahom - rekla je Valeri Tejlor, stručnjak za ajkule.

ŽEŠĆE BAHAĆENJE BOGATIH NAFTAŠA Šeici za dan dali 50.000 EVRA! Šampanjac od 8.700 evra za litar, a ostatak spiska ima da vas IZBEZUMI!

2. Izbegavajte da plivate u sumrak

Ajkule znaju da dolaze do plićaka tokom plime u potrazi za nečim jestivim. Plivanje blizu kanala gde se čisti riba, ili gde je voda mutna, nije preporučljivo posebno u vreme sumraka, jer je to doba kada se neke vrste morskih pasa hrane.

HAOS NA JADRANU Vatra bukti uz magistralu! Ugrožene kuće pored puta, meštani u opštoj PANICI!

3. Ako krvarite, ne ulazite u vodu

Tačna je činjenica da ajkule mogu da osete krv i sa nekoliko kilometara udaljenosti, tako da ukoliko imate bilo koju vrstu posekotine, koja krvari, plivajte neki drugi dan.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Stojko
  12/06/2019 - 23:15
  Veca je sansa da vas napadne pobesneli vozac Skode na Brankovom mostu u spicu nego ajkula na moru.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi