DANAS JE VAŽAN PRAZNIK ZA SVE PRAVOSLAVCE Idite u crkvu, ispoštujte OVAJ OBIČAJ i sačuvaćete porodicu!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave svetog prepodobnog Isakija, Dalmata i Fausta.

Crkva, vera
Crkva, Foto: Alo.rs

* Pravoslavni vernici danas slave svetog prepodobnog Isakija, Dalmata i Fausta

* Dalmat i Faust napustili porodice zbog ljubavi prema Hristu

* Običaji vezani za današnji dan nalažu da odete u crkvu, zapalite sveću i pomolite se ovim svetiteljima za očuvanje mira i sloge u porodici

Kada se u Dalmatu probudio duh, prezreo je sve svetsko, napustio svoj čin u vojsci, uzeo svog jedinca Fausta i s njim krenuo u predgrađe Carigrada, kod porodice svetog Isakija, gde su obojica postali sveštenici.

Prepodobni Dalmat je prvo bio oficir caru Teodosiju Velikom, koji ga je vrlo cenio i poštovao. Kasnije je, radi Boga, prezreo sve svetovno, pa ostavio ženu i decu i samo sa sinom Faustom otišao kod prepodobnog Isakija.

Prepodobni Isakije je u predgrađu Carigrada imao manastir. Tamo je Dalmatu i Faustu dao monaški čin, a oni su vodili veoma bogougodan život, prepun podviga i isposničkih muka.

PROTIV OVE BOLESTI LEK NE POSTOJI! Temperatura, krvavi prolivi, samo su deo STRAHOTA! Ugroženo čak 52.000 tačaka širom Srbije! Ovaj savet shvatite OZBILJNO! (VIDEO)

SRBIJA SE SUOČAVA SA OZBILJNIM MANJKOM RADNE SNAGE Ovo zanimanje trenutno je najtraženije! Gazde nude platu od 700 evra, ali NIKO neće ni da čuje!

Kad je prepodobni Isakije zašao u duboku starost i predosetio da se bliži kraj njegovog života, pozvao je crkvenu družinu i na mesto igumana postavio je prepodobnog Dalmata, po čijem imenu je cela porodica dobila naziv dalmatska.

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva
Pravoslavlje, Foto: Alo!/Dejan Briza

Dalmat je živeo toliko isposnički da je jednom proveo četrdeset dana bez hrane, a postom i molitvom je pobedio demonsku silu.

ZBOG AFRIČKE KUGE RASTE CENA SVINJETINE Udar na džep zbog bolesti sitne stoke! Skok cena kakvom se nismo nadali

Prepodobni Dalmat je vodio borbu i protiv vidljivih demona – jeretika nestorijanaca, koji su hulili Prečistu majku Božiju. Bio je pomoćnik svetim ocima na Trećem Vaseljnskom Saboru, održanom u Efesu za vreme carovanja Teodosija mlađeg. Time je Dalmat stekao ljubav cara i svetih otaca, pa je proglašen za starešinu manastira.

Konačno sunce, vraća se leto! Prema izgledima vremena za sedam dana, ne zadugo...

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 16.08.2019. 07:20 A odmorima još nije kraj Leto, vrućine, toplota, Foto: Tanjug/Zoran Zestic U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, sa maksimalnom temperaturom do 29 stepeni. Posle podne na severu umereno naoblačenje uz mogućnost kratkotrajne kiše. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar.

Nakon što je ugodio Bogu, u dubokoj starosti se predstavio k Njemu. Tako je i njegov sin, prepodobni Faust, nakon što je prošao svaki bogougodni podvig i proveo život u isposništvu, prešao u besmrtni život.

SRBIJA OD KINE KUPUJE NAORUŽANE LETEĆE ZVERI?! Isprobani su na ratištima širom sveta, a kad stignu NAŠI "komšiluku" zaista neće biti dobro!

Kako su Dalmat i Faust napustili porodice zbog ljubavi prema Hristu, običaji vezani za današnji dan nalažu da odete u crkvu, zapalite sveću i pomolite se ovim svetiteljima za očuvanje mira i sloge u porodici.

Bonus video

Helikopter na Novom Beogradu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi