VEĆINA GRAĐANA OVO NE ZNA Kako da idete na PRIVATNE preglede BESPLATNO?

Ako ne možete da zakažete specijalistički pregled u državnoj klinici u razumnom roku, možete besplatno da odete i da se pregledate u privatnoj ordinaciji!

Lekar Doktor Pregled Kardiolog Kardiologija Bolesti srca EKG
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedan od najvećih problema na koje se pacijenti žale je zakazivanje specijalističkih pregleda po nekoliko meseci unapred.

Ono što većina ne zna, je da postoji uredba da, ukoliko vam u roku od mesec dana ne obavite specijalistički pregled, od trenutka kada ste dobili uput, imate pravo da se pregledate u privatnoj zdravstvenoj ustanovi. Ta ustanova koja nije obavila pregled u roku od mesec dana mora da refundira novac.

OVO SU SVI ČEKALI Požurite danas do šaltera i podignite 5.400 DINARA

"Dobili ste uput da vas pregleda ortoped na Banjici, odete i tražite pregled i oni kažu, ne može ranije, zakazujemo vam za šest meseci. Onda morate da od ustanove iz koje ste došli zatražite potvrdu da niste mogli da se pregledate u roku od mesec dana. Savetujem pacijente da se edukuju i kod Zaštitnika prava pacijenata", kaže dr Vesna Jovanović.

OVO SU REŠENJA KOMBINOVANOG TESTA Maturante namučila DVA pitanja

Tako je moguće, na primer, zakazati magnetnu rezonancu. Sve što treba je da odete u Klinički centar i ako vam kažu da ne mogu da vam zakažu snimanje u roku od mesec dana, tražite da vam izdaju potvrdu koju potom nosite u privatnu praksu. Račun vam u tom slučaju refundira upravo Klinički centar. Ovo se ne odnosi samo na one usluge kod kojih postoje liste čekanja, kao što je ugradnja kuka.

SVE OBJAŠNJENO NA JEDNOM MESTU Evo koliko NOVCA možete da ponesete na LETOVANJE i šta morate da prijavite CARINIKU

Povezane vesti

 • Korisnik: LOLO
  20/06/2018 - 22:45
  Ok. ALI.... Objavite , konačno, spisak svih privatnih ordinacija, poliklinika i bolnica, sa adresama i telefonima koje su potpisale ugovore !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Korisnik: sapundja56
  20/06/2018 - 22:44
  I to vise nije miguce. Sada su se lepo dosetili I kazu da nema terminal jer lekari zakazuju pregled. Pa prvo morate da zakazete pregled I'd 1-5 u mesecu kod opste prakse, potom kod specijalisticke u okviru doma zdravlja ako I'ma termina Pa potom ako I'ma termina dibijete uput za dalje ako nema dibijete cekanje ali bez uputa.
 • Korisnik: Kaja
  20/06/2018 - 22:23
  To je laž. Kada sam u domu zdravlja tražila potvrdu da bih uradila analize koje se kod nas ne rade doktorka mi je rekla "Mi nikakve potvrde ne dajemo." Na moje insistiranje da je takav zakon rekla je "To je na papiru, u praksi je nešto drugo." Dakle, nije istina da se može pregled refundirati jer se u zdravstvu zakon ne poštuje.
 • Korisnik: Aleksandar
  20/06/2018 - 20:31
  Pa ja tražio potvrdu i ne daju. Tako da je ovo prazna priča....
 • Korisnik: pera59
  20/06/2018 - 20:31
  ...Ali niko neće da vam da potvrdu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi