MNOGI GRAĐANI NE ZNAJU DA JE OBAVEZNO Kazne i do 100.000 dinara! Ako vas uhvate, debelo ćete platiti!

Jesen je došla i u naše krajeve, pa ne čudi što je u prestonici lišča na sve strane. Iako mnogi uživaju u ovim lepim i jarkim bojama, ova slika pojedinim Beograđanima zadaje i velike glavobolje.

Zgrada
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

* Svi Beograđani koji ne pokupe lišče iz dvorišta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara

* Kaznu ćete dobiti i ako ne pokupite lišće sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta

* Vlasnici, odnosno korisnici stambenog objekta, dužni su da se staraju o površinama oko zgrada i njihovih ograda

Naime, svi sugrađani koji ne pokupe lišče iz dvorišta, sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara!

Vlasnici, odnosno korisnici stambenog objekta, dužni su da se staraju o površinama oko zgrada i njihovih ograda bilo da se radi o ograđenom ili neograđenom prostoru, propisano je Odlukom o komunalnom redu u Beogradu.

Drugim rečima, dužni ste da čistite lišće bilo da je reč o dvorištu, bašti, vrtu, internoj saobraćajnici ili parkiralištu. U suprotnom možete platiti ogromne kazne kada u kontrolu dođe komunalna inspekcija.

ANĐELIN (14) NESTANAK DIGAO SRBIJU NA NOGE Majka konačno odahnula, ima važnu poruku: Moja odluka je bila ispravna (FOTO)

VIŠE NEĆEMO IĆI NA ŠALTERE! Gotovo je sa papirima i uverenjima, uvodi se nova praksa! Građani će biti oduševljeni!

- Ako se površina oko zgrade ne drži u urednom stanju, predviđena je novčana kazna od 100.000 dinara za pravno lice (Skupština stanara), 50.000 dinara za preduzetnika, dok je za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice predviđena kazna u iznosu od 10.000 dinara - rekli su ranije u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Zanemećete kad vidite donji deo fotografije! Društvene mreže se usijale od komentara! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 07.10.2019. 20:01 Fotografija nastala negde u masi okupljenih vernika, vratiće vam veru u ljude. Foto: Instagram printscreen Fotografija nastala ispred manastira Žiča je najlepši prizor koji ćete videti danas.

Bonus video

Taksisti napali građane!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Milibrot
  09/10/2019 - 08:07
  Mi da čistimo lišće oko zgrada? A šta radi JP Gradsko zelenilo? Mi da ga plaćamo, a oni da sede u kontejnerima i kartaju se, jel? Kako da ne.
 • Korisnik: penzoiner
  08/10/2019 - 22:53
  A zasto nam onda čistoća služi i meri kvadraturu zemljista oko zgrade i deli na broj stanova u zgradi. Da se vi niste malo više zaigrali tim glupostima
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi