ĐACI SA STREPNJOM DOČEKALI VEST Ministar doneo ODLUKU hoće li se PONIŠTAVATI TESTOVI!

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas, povodom protesta ispred zgrade ministarstva zbog dešavanja u vezi s polaganjem završnog testa iz matematike, da se protest politizuje i da nema razloga za poništavanje testova.

Ministar Mladen Šarčević
Ministar Mladen Šarčević, Foto: Tanjug S. Radovanović

- Traže da se poništi. Zašto da se poništi? Vidimo i da se politizuje protest, pojavljuju se političari. Cela priča pokušala je da se politički ''naduva'' da su žrtve deca - kazao je Šarčević u emisiji Fokus na O2TV, a prenosi b92.

Negodovanje zbog odlaganja testa iz matematike, on je odbacio kao nelogično.

- Niko nije valjda toliko pametan od roditelja da uskrati svom detetu da pokaže šta zna. Dan pauze je mogao da bude iskorišćen za odmor. Ne može da ''pobegne znanje'', kako misle panični roditelji - naveo je ministar.

Ukoliko bi došlo do poništavanja, ministar ističe da bi se time forsirali vukovci iz škola u kojima su "jače" ocene.

ŠARČEVIĆ OTKRIO DETALJE SKANDALA! Ministar otkrio ko je kriv za sve! Tri žene učestvovale u krađi testova iz matematike!

Šarčević je istakao da je ministarstvo sprečilo krađu i da nema razloga za paniku.

Ukazao je da je bilo i dezinformacija da je i srpski "provaljen".

- Bilo je mnogo dezinformacija. Ako ministar prosvete treba da se izvinjava zbog lopova i prevaranata. Minisitarstvo prosvete je sprečilo krađu. Namerno smo ostavili dva dana za nepredviđene situacije. Mi smo zaustavili krađu. Čemu ovolika panika? Bilo je dezinformacija da je i srpski ''provaljen''... - rekao je Šarčević.

ZAVRŠENO POLAGANJE KOMBINOVANOG TESTA Maturanti PAŽNJA ovo su rešenja: Proverite da li ste tačno odgovorili na pitanja

Komentarišući anketu O2TV obavljenu u OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu u kojoj je deo đaka tvrdio da zna i odgovore na današnji kombinovani test, Šarčević ističe da su i to manipulacije.

- Imam izveštaje. Rezultati apsolutno odgovaraju prošlogodišnjima - dodao je Šarčević.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi