INTERVENISAĆEMO NA VREME! Nadležni iz Srbijavoda objasnili kakva je situacija širom zemlje!

Zvonimir Kocić iz tog preduzeća objasnio je da je vrh talasa visokih voda na Savi u Šapcu bio 18. i 19. maja i da je prošao.

Reka, Sava, vodostaj
Reka, Sava, vodostaj, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kiša koja je padala prethodne noći ne može da se odrazi na porast nivoa Save, kažu u JVP "Srbijavode" i navode da se u narednom periodu očekuje stagnacija i smanjenje vodostaja na rekama u Srbiji.

"PARČE OBALE DA SE OPUŠTITE" Crnogorci se spremili za goste, evo koliko će NAPLAĆIVATI LEŽALJKE!

Zvonimir Kocić iz tog preduzeća objasnio je da je vrh talasa visokih voda na Savi u Šapcu bio 18. i 19. maja i da je prošao.

 

U Šapcu je, kaže, proglašena redovna odbrana od poplava i u toj zoni se ne očekuju nikakvi problemi.

Upitan o situaciji na Savi i Dunavu u Beogradu, Kocić navodi da je reč o vodostaju koji je karakterističan za prolećeni period, a to je dostizanje redovne odbrane od poplave.

"Trenutno je u zoni Nebojšine kule povišen vodostaj, to je najniža tačka priobalja", rekao je Kocić i dodao da je to očekivano i da ništa nije alarmantno, niti će biti opasnosti.

Na pitanje o bujičnim vodama u Srbiji, Kocić kaže da je bilo mestimičnih izlivanja, da se intervenisalo, ali da nije bilo nikakvih šteta.

"Naši objekti se obilaze redovno, službe su na terenu. Ako i bude nekih poplavnih talasa interenisaćemo na vreme", naveo je Kocić.

Poplava, vodostaj, reka
Poplava, vodostaj, reka, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi