POVLAŠĆENE CENE KOMUNALNIH USLUGA STUPAJU NA SNAGU SLEDEĆE GODINE! Obaveze će morati da se izmiruju redovno! U suprotnom, očekuju se debele kazne!

Popust od 30 odsto ostvaruju korisnici socijalne pomoći, hraniteljske porodice, invalidi.

Račun struja račun za struju
Račun struja račun za struju, Foto: Alo!/Ana Paunković

Kako bi i žitelji prigradskih opština mogli komunalne usluge da plaćaju po povlašćenim cenama, neophodno je da nadležni što pre steknu uslove za priključivanje sistemu objedinjene naplate, koju obavlja JKP "Infostan tehnologije".

Izmena odluke o utvrđivanju kategorija korisnika, koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, doneta je na poslednjoj sednici Skupštine grada. Ona će na snagu stupiti do 1. septembra 2020, dok će prve pogodnosti korisnici osetiti 2021. godine.

Pročitajte ovde kako da se rešite dugaDOBRA VEST ZA SVE KOJI IMAJU DUG ZA INFOSTAN! Neplatiše, danas je vaš srećan dan! Odlučeno je - do 31. decembra se prijavite i rešena stvar!

DOBRA PRAKSA U SOPOTU

Pojedine opštine, poput Sopota, već imaju razrađen sistem objedinjene naplate, ali će taj posao prepustiti "Infostanu", čime će se na računu naći i stavke "Toplane".

- U JKP "Sopot" sistem naplate je objedinjen, pa se zajedno naplaćuju voda, smeće i kanalizacija - navode u ovom preduzeću. - Zasada je to rađeno organizovano i stepen naplate je iznosio oko 85 odsto.

Stanovnici deset opština odavno već imaju mogućnost da ostvare popuste na račune koje dostavlja "Infostan", u zavisnosti od toga kojoj socijalnoj grupi pripadaju.

Da ne biste budili komšije, a da komunalna ne bi vama kucala na vrata, pročitajte ovde nova pravila: SKUPŠTINA USVOJILA NOVI KUĆNI RED! Više neće biti odmora od 15 do 17 h, satnica se menja! Stanari zgrada će od sada morati da slede ova pravila!

Sa novom odlukom o pripajanju prigradskih komunalnih preuzeća objedinjenoj naplati, ovu mogućnost u 2021. godini imaće žitelji Lazarevca, Mladenovca, Obrenovca, Sopota, Surčina i Barajeva.

- Kako je doneta odluka o uspostavljaju objedinjene naplate preko "Infostana" za korisnike sa područja pomenutih opština, neophodno je bilo izmeniti i odluku koja se odnosi na korisnike koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalija. Iz tog razloga neophodno je odložiti primenu odluke do 1. septembra. Od tog dana se omogućava korisnicima podnošenje zahteva za odobravanja plaćanja subvencionisanja cene za narednu godinu - stoji u Odluci o plaćanju komunalnih usluga.

Popust u visini od 30 odsto ostvaruju korisnici socijalne pomoći, hraniteljske porodice, zakupac stana za socijalno stanovanje, sugrađani koji primaju dodatak za tuđu negu, učesnici NOR, ratni i vojni invalidi... Reč je subvenciji do iznosa od 8.000 dinara. Ukoliko je račun veći, razliku plaćaju korisnici.

I dok će s jedne strane sugrađani dobiti pogodnosti, dotle će sa prelaskom na uplatnicu "Infostana" morati redovno da izmiruju obaveze. Pojedinačno plaćanje preduzećima do sada je ostavljalo opciju da se preskoči izmirivanje ponekog računa, bez većih posledica. "Infostan" to ne toleriše i brzo šalje izvršitelje na vrata.

Bonus video - Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi