Od 102 zaraženih virusom Zapadnog Nila UMRLO DEVET OSOBA!

U Srbiji je do sada od virusa Zapadnog Nila umrlo devet osoba, a registrovana su 102 slučaja obolevanja, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Virus zapadnog Nila, infuzija
Ilustracija: Profimedia

Kako se navodi, preminuli od virusa Zapadnog Nila su sa Južnobackog područja (tri), iz Beograda (pet) i jedan iz Južnobanatskog okruga.

OGLASIO SE OTAC CRNOGORSKOG OFICIRA KOJI JE U KNINU SLAVIO "OLUJU": Pričao sam sa Ivanom, nakon onog što mi je rekao, ostao sam nem!

Slučajevi oboljevanja od tog virusa su zabeleženi u Beogradu (44), Južnobačkom okrugu (22), Južnobanatskom (18), Zapadnobačkom (6), Srednjebanatskom (4) i po dva u Sremskom, Podunavskom, Severnobanatskom i Braničevskom okrugu.

NJEGA SU SE PLAŠILI I ONI NAJJAČI Kneleta su slušali svi, mnogima je SVANULO KADA JE UBIJEN, evo i zbog čega!

Podseća se da je infekcija virusom Zapadnog zvanično prvi put registrovana u Srbiji krajem jula 2012. godine i navodi da je od tada do 2017. prijavljeno 574 slučaja, a umrla 61 osoba.

PROKLINJALI STE KIŠU, SADA ĆETE JE PRIZIVATI Ukoliko preživite danas i još narednih sedam dana, BLAGO VAMA!

Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komaraca. Glavni prenosilac je Culex pipiens, vrsta komarca koja je odomaćena i kod nas.

DRAMATIČNO UPOZORENJE ISIS sprema napad na Srbiju, a sve sa jednim ciljem! EVO KADA SE OČEKUJE KRVOPROLIĆE

Glavni "rezervoar" zaraze su različite vrste ptica u kojima se virus održava, dok je čovek slučajni, odnosno tzv. slepi domaćin, jer se infekcija virusom Zapadnog Nila sa njega dalje ne prenosi.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi