"U DVORIŠTU VIDIM UŽASNOG ČOVEKA" Opsednutu Albanku otac doneo pred mošti srpskih svetaca, branila se rukama i nogama, nakon 20 minuta sveštenik je postavio pitanje!

Kozma i Damjan su celog života isceljivali bolesne, ali izgleda da i dan danas čine čuda

Crkva, pravoslavlje,
Crkva, Foto: Alo!/Dejan Briza

Srpska pravoslavna crkva i pravoslavni vernici danas slave dan posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznatu i kao Sveti Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. Veliki broz domova u Srbiji ove svece obeležava kao krsnu slavu.

Nekadašnji nastojatelj manastira Zočište na Kosovu, Jovan (Jelenkov), govori, za mnoge, o neobjašnjivom fenomenu' čuda koja se događaju u pravoslavnim svetilištima.

Pročitajte još

Napominje da se i dan danas u manastiru Sopoćani, gde se nalaze mošti Svetih Vrača, dešavaju čuda.

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva
Pravoslavlje, Foto: Alo!/Dejan Briza

Jedno od najvećih čuda kojem je prisustvovao je izbavljenje od demona iz jedne albanske devojčice.

- Jedno od najvećih čuda kojima sam prisustvovao bilo je izgonjenje zle demonske sile iz jedne albanske devojčice iz Plešine kod Uroševca. Četvorica njene braće i otac su tu nejaku devojčicu od 15 godina jedva uspeli uneti u crkvu pod mošti, jer se ona i nogama i rukama opirala tome. Nakon dvadesetak minuta pitao sam je preko njenog oca šta se to u stvari s njom dešava? Ona je izjavila da se u dvorištu njene kuće na trenutke pojavljuje i nestaje neki užasan čovek koji joj je rekao da svuda može ići, i u džamiju i kod vračara, gatara, bioenergetičara, samo ne u crkvu, i da se u njoj nalaze dvojica, neznajući ko su to oni. Drugi put su je doveli nakon sedam dana u kasnim večernjim časovima i prethodno opisana slika se ponovila. Rekla je da joj se ona demonska spodoba ponova javila ljutivši se što je prekršila zapovest da ne ide u crkvu, ali i to da je u njoj ostao još jedan. Nakon nedelju dana došli su treći put i devojčica je bila oslobođena u potpunosti od te zle sile.

Sveci sa kovčežićima

Svetitelji Kozma i Damjan predstavljeni su na ikonama i freskama u srednjovjekovnoj odeždi, sa kovčežićima u kojima su nosili lekove, a jedna od najpoznatijih fresaka sa likovima svetih Kozme i Damjana nalazi se u Pećkoj Patrijaršiji.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Gsp
  14/11/2019 - 10:42
  Sejtan umiri sejtana pa misle ljudi ene izlecio je tamo neki mrtav covek koji ima svoje muke na onom svetu. Glupi obicaji i tradicije. Bog jedino pomaze a vo ste davno Boga zamenili za razne idole. A U PSOVKAMA BOG VAM JE NA PRVOM MESTU I MAJKA.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi