DETALJNA RAČUNICA ZA VOZAČE Otvara se istočni krak Koridora 10, pogledajte koje su nove cene putarina!

Istočni krak Koridora 10 doživeće svoje svečano otvaranje 9. novembra, a osim što se većina vozača pita kako će izgledati, više od svega ih interesuje koliko će koštati putarina kako od Niša do Dimitrovgrada, tako i od Beograda do granice sa Bugarskom.

Istočni krak Koridora 10
Foto: Alo!

* Istočni krak se otvara 9. novembra

* Cena putarine će za deonicu Beograd-Dimitrovgrad iznositi 1.290 dinara za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila do 3.500

* Cena putarine za deonicu Niš-Dimitrovgrad zavisiće od mesta/ naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na autoput

- Putarina na deonici autoputa E-75 od Niša do Dimitrovgrada se trenutno naplaćuje u otvornom sistemu, dok će se nakon izgradnje steći uslovi za uspostavjanje zatvorenog sistema naplate putarine ( sa uzimanjem magnetne kartice na ulazu na autoput i davanjem kartice na naplatu pri izlasku sa njega) i to od od Beograda do Preševa, kao i od Beograda do Dimitrovgrada (takozvani Y krak) - navode iz "Puteva Srbije".

Oni dalje objašnjavaju da će naplata putarine početi kada to odredi Vlada Srbije i kažu da se cena putarine određuje po pređenom kilometru koji je za prvu kategoriju vozila ( automobile i kombi vozila) do 3,5 tona iznosi 4,0728 dinara po pređenom kilometru, dok je za motocikliste koji spadaju u prvu A kategoriju cena 2,0367 dinara po kilometru.

Cena putarine će tako za deonicu Beograd-Dimitrovgrad iznositi 1.290 dinara za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila do 3.500).

NAPRAVIO POMETNJU U SLAGALICI Nikola Lacković je svojim rešenjem izazvao muk u studiju i postao favorit cele Srbije (VIDEO)

DRAMATIČNE POSLEDICE Klimatski neprijatelj koji izaziva pravu katastrofu! Balkan strahuje!

Primer: Rastojanje između "petlje Tranšped" i petlje "Gradina" iznosi 315,9 kilometara, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznositi 1.290 dinara.

Cena putarine za deonicu Niš-Dimitrovgrad zavisiće od mesta/ naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na autoput.

Primer 1: Ukoliko se vozilo uključi na naplatnoj stanici "Niš sever",a isključi na na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" platiće putarinu u iznosu od 410 dinara za automobile i kombi vozila.

Naplatna rampa
Foto: Tanjug/ Tanju Valić

Primer 2: Ukoliko se vozilo u saobraćaj uključi na naplatnoj stanici "Niš istok",a uključi na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" platiće putarinu u iznosu od 380 dinara za pomenutu kategoriju vozila.

"Putevi Srbije" su napravili i računicu putarine do i od naplatne stanice "Preševo".

Cena putarine za deonicu Beograd- Preševo iznosiće 1.4020dinara, za prvu kategoriju vozila.

Primer: Rastojanje između petlje "Tranšped" i petlje "Preševo" iznosi 358,3 kilometra, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznisiti 1.460 dinara za automobile i kombi vozila.

STARI SPOMENIK U NOVOM RUHU Knez Mihajlo dobiće svežiji i čistiji izgled! Sledeće nedelje počinje obnova čuvenog "Konja"!

DRAMA U KRAGUJEVCU! Izbio požar u obdaništu! Deca evakuisana munjevitom brzinom!

Cena putarine za deonicu Preševo-Dimitrovgrad iznosiće 1.020 dinara za prvu kategoriju vozila.

Primer: Rastojanje između petlje "Preševo" i petlje "Grdina" iznosi 249,8 kilometara, pa će putarina tako iznositi 1.020 dinara za automobile i kombi vozila.

Za sve ostale kategorije vozila računanje se vrši na sličan način,a cena putarine po kilometru za ostale kategorije je sledeća:

Predviđene kazne od 10.000 do 3 miliona dinara

Zakonom o poštanskim uslugama koji stupa na snagu sutra stvaraju se uslovi za veći stepen zaštite korisnika poštanskih usluga, veća odgovornost i veći broj poštanskih operatora i pošiljaoca, nove usluge, liberalizacija tržišta, što će omogućiti jednostavnije i pristupačnije servise za građane.

Ia kategorija (motocikli, motorni motocikli i četvorocikli): 2,0367 dinara po kilometru

II kategorija (automobil sa prikolicom, kombi vozila s prikolicom) : 6,1091 dinara po pređenom kilometru

III kategorija (manji kamioni i manji autobusi do 3.5 tone): 12,2183 dinara po pređenom kilometru

IV kategorija (Šleperi i autobusi na sprat sa dodatkom za prtljag): 24,4366 dinara po pređenom kilometru

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi