BOLOVI U VRATU I LEĐIMA KAO RUKOM ODNESENI Ovaj program kod nas postoji nekoliko godina, a rezultati su neverovatni!

U današnje vreme, kada živimo brzo, retko ko može da kaže da ne oseća napetost i stres. Bolove prouzrokovane ovakvim načinom života često teško podnosimo. Sagovornici emisije "Zdravo jutro" koja se emituje na kanalu Studio B otkrivaju kako da se izborimo sa stresom i bolovima.

Studio B
Studio B, Foto: Printscreen

Terapeutski fitnes se preporučuje svima koji su u procesu rehabilitacije ili pate od blažih bolova u vratu, ramenom pojasu, leđima i slično.

- Terapeutski fitnes je progam grupnih vežbi umerenog intenziteta. Program obuhvata vežbe iz domena kineziterapije, zatim motoričke zadatke za stimulaciju različitih neuromišićnih obrazaca ljudskog tela i na kraju vežbe koje podižu opštu kondiciju i postižu umereni kardio-respiratorni stimulans - kaže Branko Vorkapić, master fizioterapije.

Dodaje da su ove vežbe usmerene ka svim starosnim grupama.

- Motorički zadaci kojim su izloženi vežbači imaju širok opseg doziranja, tako da mogu da budu dovoljno stimulativni i za osobu od 20, i za osobu od 80 godina starosti - navodi sagovornik Studija B.

Instruktori terapeutskog fitnesa su specijalisti fizioterapije. Program postoji već sedam godina i sve je zastupljeniji na teritoriji Beograda.

Jedan trening traje sat vremena, dva puta nedeljno, devet meseci godišnje.

Studio B
Studio B, Foto: Printscreen

Masaža je odličan način da se opustimo, ali i uspešno borimo protiv štetnih posledica koje umor i stres mogu da ostave na naš organizam. 

Relaks masaža u kombinaciji sa reiki masažom ima dodatne benificije.

- Uobičajeno je da pri reiki masaži dobijete masažu pri kojoj vaš maser aktivira reiki. Mi smo otišli korak dalje, ukombinovali smo reiki masažu sa relaks masažom gde dva terapeuta istovremeno izvode tretman - kaže sagovornik Studija B Mališa Cenić.

Studio B
Studio B, Foto: Printscreen

Ovo dovodi do buđenja čitavog organizma. Masaža poboljšava i ubrzava krvotok, limfotok i poboljšava elastičnost i regeneraciju kože, opušta mišiće, produbljuje disanje, pospešuje izbacivanje štetnih materija i organizma.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi