KADA IH VIDITE SLEDIĆE VAM SE KRV U ŽILAMA Ovo je gorolomno oružje zbog koga će srpska vojska biti najjača! 10. maja grmeće u Nišu! (VIDEO/FOTO)

Na snimku se vide defilei vojske i policije, tenkovi, policijska vozila, avioni, helikopteri i padobranci

Vojna policija, 5. bataljon, Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane/Damir Banda

Na Fejsbuk nalogu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije objavljen je promotivni video snimak povodom prikaza sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode", koji će biti održan u petak, 10. maja, u Nišu, povodom Dana pobede.

 

Na snimku se vide defilei vojske i policije, tenkovi, policijska vozila, avioni, helikopteri i padobranci.

 

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će prikaz, koji se održava na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, početi u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu.

NEKOLIKO DANA PRED SMRT Milošević preklinjao Lavrova: Pomozite mi! Oni rade pod znakom UN! - Stražar ispod kreveta pronašao predmet sa izlizanim slovima...

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Vojska Srbije, nikinci, naoružanje, Alas, Nora, Oganj, Lazar
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je pozvao sve Nišlije i ljude iz okoline da u petak dođu na vojnu paradu povodom Dana pobede i najavio da će prisutni moći da vide mnogo toga novog u vazduhu.

RUSI NAM DAJU MOĆNO ORUŽJE Šta kaže Lazanski o novoj "poslastici" za Vojsku Srbije (VIDEO)

Srbija će, kaže, 10. maja pokazati koliko je do sada napredovala, a u decembru ili naredne godine moći će da pokaže punu snagu sprskog oružja i oruđa.

- Prvi put ćete neke stvari koje ove godine nabavljamo moći da vidite u arsenalu srpskog oružja i moći ćete da vidite koliko je srpska vojska napredovala, koliko je snažnija - rekao je Vučić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi