Ovo su nove cene putarina kroz Srbiju, od sutra važi OVAJ CENOVNIK! (FOTO)

JP" Putevi Srbije" saopštilo je da je došlo do korekcije cena putarina kroz Srbiju.

Autoput, naplatna rampa Šimanovci
Naplatna rampa Šimanovci, Foto: Tanjug/Rade Prelić

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da je Odlukom o izmeni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta - putarina, (Sl. glasnik RS, broj 68/18) izvršeno usklađivanje deviznog cenovnika putarine sa važećim kursom evra.

Prethodni devizni cenovnik putarine je bio obračunat na osnovu kursne liste br. 218, Narodne Banke Srbije, na dan 13. 11. 2014. godine, kada je srednji kurs evra iznosio 120,3918 dinara. Usklađivanje deviznog cenovnika za naplatu putarine odnosno promene cena izraženih u evrima se tada vršilo u skladu sa promenom zvaničnog srednjeg kursa Narodne banke Srbije od +/- 3%.

Cenovnik putarina
Cenovnik putarina, Foto: JP Putevi Srbije

Tokom 2018. godine, kurs dinara je bio značajno niži od navedenog kursa u 2014. i kako je stabilan duži vremenski period, JP „Putevi Srbije“ je, uz saglasnost Vlade Republike Srbije izmenilo prethodnu Odluku u delu koji se odnosi na kriterijume za usklađivanje deviznog cenovnika putarine.

Cenovnik putarina
Cenovnik putarina, Foto: JP Putevi Srbije

Na osnovu nove odluke, sadašnji devizni cenovnik je obračunat po kursnoj listi br. 173 od 10. 9. 2018. godine i srednjem kursu evra od 118,2951 dinara.

Na osnovu nove odluke, usklađivanje deviznog cenovnika će se vršiti pri promeni zvaničnog srednjeg kursa evra prema dinaru od +/- 1%.

Cenovnik putarina
Cenovnik putarina, Foto: JP Putevi Srbije

Nova odluka definiše i zaokruživanje cena u evrima tako da vrednost od: 0,01-0,49 se zaokružuje na 0,50 evra, a od 0,51- 0,99 na 1,00 evro.

U prilogu dostavljamo novi devizni cenovnik putarine, koji na stupa na snagu 15. septembra 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: xxx
  14/09/2018 - 19:21
  Pa ovde ne kazu konkretno nista.Da li poskupljuje ili pojeftinjuje?Mada ovo drugo je nemoguce u Srbiji.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi