OVAJ SNIMAK SU ALBANCI POKUŠALI DA SAKRIJU "Pre pola sata je bio jedan...": Baka Danica otkrila kakvu su golgotu preživljavali Srbi na Kosovu! (VIDEO)

Srpske pravoslavne svetinje kao svedočanstva hiljadugodišnjeg prisustva Srba na Kosovu i tada su bile napadane.

Baba Danica, Foto: Twitter printscreen

Da teror Albanaca nad Srbima datira mnogo pre 1999. godine, dokazuje insert iz dokumentarnog filma koji je snimljen 1982, ali nije bio emitovan u Jugoslaviji jer je tadašnja vlast to zabranila kako se ne bi narušila slika bratstva i jedinstva među narodima.

Starica po imenu Danica Miličić iz sela Samodraže na Kosovu tada je u dokumentarcu ispričala kroz šta prolazi živeći na toj teritoriji. Da bi se dokopali imanja, albanski kriminalci ubili su njenog muža i sina, a nakon toga ona je i dalje trpela pritiske i teror.

- Nekada je bilo 200 srpskih kuća, sada ih je svega 5. Sve je to otišlo od terora, od pritiska. Živim na ovom imanju koje vredi 2 milijarde. Pre pola sata bio je jedan Albanac. Ucenio me da mi kupi zemlju i stoku, i kravu, i svinje, i konja za 400 miliona. Kako ću to prodati? Gde ću živeti? Na ovako lepom imanju vrše mi pritisak Albanci. Ne znam dokle ćemo da izdržimo - rekla je tada Danica.

Srpske pravoslavne svetinje kao svedočanstva hiljadugodišnjeg prisustva Srba na Kosovu i tada su bile napadane, a ni srpska groblja nisu bila pošteđena.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi