KIOSCI BEZBEDNIJE MESTO KUPOVINE Preporuke epidemiloga su da se ne zadržavate u prodavnicama i da kupujete pametno.Ovo je najbolji način!

Kako raste broj obolelih i kod nas i u svetu, sve je više strožih mera koje se odnose kako na zabranu kretanja ljudi, tako i na zatvaranje objekata zatvorenog tipa u kojima se okuplja veći broj ljudi kao što su ugostiteljski objekti, tržni centri, butici, kozmetički saloni.

Kiosk trafika
Kiosk trafika, Foto: Alo!/Marko Đoković

Francuski premijer Eduard Filip izjavio je da će u Francuskoj u okviru borbe protiv širenja koronavirusa biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti, restorani, barovi, diskoteke i bioskopi, kao i određene prodavnice, preneo je pariski list “Mond”.

Filip je dodao da će ostati otvorene prodavnice sa prehrambenom robom, apoteke, benzinske stanice, kiosci za novine i banke. Slično je i u ostatku Evrope i regiona.

PREMINUO MUŠKARAC IZ KIKINDE! Prvi smrtni slučaj koronavirusa u Srbiji!

U danima ograničenog kretanja obilazili smo maloprodajne objekte i razgovarali sa kupcima o tome kako i gde kupuju. Kupci su uglavnom veće nabavke prehrambenih proizvoda već obavili i pridržavaju se datih uputstava o zaštiti pri kupovini.

Većina kupaca sa kojima smo pričali radije se opredeljuje da svakodnevnu neophodnu kupovinu raznih potrepština kao što su novine, časopisi, knjige i cigarete radije obavlja u kioscima zbog toga što se kupovina obavlja na otvorenom, kao i zbog ograničenog kontakta sa prodavcem i drugim kupcima, tako da se osećaju bezbednije, a u skladu sa preporukama epidemiologa. Takvu kupovinu su okvalifikovali i kao bržu.

SRBIJA I BEOGRAD I VEČERAS UZ ITALIJU Fontana na Slaviji i Palata Albanije u bojama italijanske zastave (FOTO)

Takođe, određeni broj građana se izjasnio da radije plaća račune onlajn i da se opredeljuje za onlajn kupovinu određenih proizvoda.

Zaključak je da su građani ipak ozbiljno shvatili preporuke stručnjaka, pa uz manje izlaganje kontaktima sa drugim ljudima nose rukavice i zaštitne maske i poštuju propisani razmak dok čekaju u redovima u toku nabavke. 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi