VODOSTAJI MALO POVEĆANI Sektor za vanredne situacije: Opasnost od poplava je prošla, kiše danas prestaju

Iz predostrožnosti se nastavlja praćenje situacije

poplave, republika srpska
poplave, republika srpska, Foto: printscren youtube

 

U Srbiji više nema opasnosti od poplava, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić, i dodao da su vodostaji reka malo povećani, ali da ne mogu ugroziti ni stanovništvo ni objekte.

KAKO JE NASTAO CIKLON KOJI JE NAPRAVIO POTOP I HAOS NA BALKANU Počelo je vetrom, pa je nastao razorni vrtlog, a onda usledilo je .....

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kiša će danas prestati, rekao je Nikolić i istakao da tokom jučerašnjeg dana nije bilo kritičnih mesta niti su padavine ugrozile stanovništvo i objekte bilo gde u Srbiji.

NEVREME STIŽE U SRBIJU Sanski Most poplavljen, u Drvaru pao SNEG: Hidrolozi mere nivoe reka, evo kolika je sad Sava Šapcu i Obrenovcu (FOTO)

"Najave o padavinama od pre par dana se nisu obistinile, ali bez obzira na to, vodićemo i dalje računa, jer su najavljene male padavine, koje neće praviti probleme", rekao je Nikolić.

Dodao je da su vodostaji reka malo povećani, ali da ni to neće ugroziti stanovništvo ni objekte.

 

Nikolić je dodao i da će obilne padavine koje su pogodile BiH i Hrvatsku odraziti na Savu, ali da vodostaj neće praviti probleme u Srbiji.

"Padavine koje su najavljivane, praktično su prošle, na našu sreću, bez ikakvih posledica", rekao je Nikolić.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ Kiša lije, ne prestaje! Vodostaji sve veći, a noć donosi novi UŽAS! U ovom gradu reka nabujala - VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA!

On je dodao i da sneg koji je padao u okolini Novog Pazara i Divčibara, takođe neće praviti probleme, jer se brzo topi.

RUSKO-SRPSKI HUMANITARNI CENTAR U PRIPRAVNOSTI Spremni smo da pomognemo Srbiji i regionu u slučaju poplave

"Pribojavali smo se da ne padne veća količina kiše na jednom brdsko-planinskom lokalitetu i izazove bujičnu poplavu. Do toga nije došlo i za sada nema nikakvih problema", zaključio je Nikolić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi