IŽIVLJAVANJE NAD SRBIMA NE PRESTAJE Šiptari teorišu stanovništvo na severu Kosova, oduzimaju im ono što su pošteno stekli, a pored toga preti im zatvor!

Kosovska policija počela je danas da sprovodi plan

Hram Svetog Dimitrija Kosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Kosovska policija počela je danas na severu Kosova da sprovodi operativni plan za zaustavljanje automobila bez ili sa tablicama koje su istekle.

 

"Radio Slobodna Evropa" izveštava da takva vozila čine oko 30 procenata od ukupnog broja vozila na severu Kosova, navedeno je u Unmnikovom pregledu štampe.

Šef operative Kosovske policijske službe za sever Kosova Željko Bojić izjavio je da su građani prihvatili ovu odluku.

Istovremeno, kako se navodi, lideri četiri opštine na severu Kosova izdali su zajedničko saopštenje u kome su podržali policijsku operaciju.

Kosovska policija saopštila je u petak da će od danas sprovoditi pojačanu kontrolu tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima preduzimati zakonske mere.

RTK na srpskom jeziku objasnila je da je preregistracija vozila na "KS" tablice postignuta dogovorom u Briselu, zaživela u srpskim opštinama južno od Ibra, ali ne i na severu Kosova, gde su građani uglavnom odbijali da preregistruju svoja vozila ili da ih uopšte registruju.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi