IŠTVAN PASTOR OPLEO PO MAĐARSKOJ POLICIJI POSLE RAZGOVORA SA PUTNICIMA Situacija na granici je skandalozna, ili ne znaju da organizuju posao, ili neće da rade

Neprihvatljivo da u drugoj deceniji 21. veka sistem nekoliko puta pada

Ištvan Pastor
Ištvan Pastor, Foto: R. Getel

 

Ovo što vidimo na graničnim prelazima sa mađarske strane je skandal za koji nema objašnjenja, rekao je lider Saveza vojvođanskih Mađara za Radio-televiziju "Panon".

Ištvan Pastor je, govoreći u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija, rekao da je nedopustivo da pogranične službe putnike tretiraju kao nekog ko ugrožava njihova prava, kao ljude loših namera.

IŽVRLJANA MAĐARSKA AMBASADA U BEOGRADU Vesić: Najoštrije osuđujem grafite sa govorom mržnje

"To je osnovni ton koji je vidljiv i iz kratkog razgovora koji se obavlja sa putnicima. Mislim da je to skandalozno", rekao je Pastor.

Povodom situacije da je proteklih desetak dana u nekoliko navrata, kako je zvanično rečeno, pao informatički sistem, te da su zbog toga nastali zastoji, Pastor kaže da je neprihvatljivo da u drugoj deceniji 21. veka sistem nekoliko puta pada u kratkom vremenu.

 

"Ili ne znaju da organizuju posao, ili neće da rade", smatra lider SVM-a.

Razumljivo je, kaže, da su mađarski pogranični organi temeljni pošto je u pitanju granica Šengena.

"Ali ovo je i granica gde putnik prvi put stiče utiske o Mađarskoj, i ne vidim zašto treba vozačima na granici da rade alko-test, da se 'šetkaju' od kola do kola, sve se čini da se oteža i mnogostruko uspori prelazak", rekao je Pastor.

 

Dodao je da očekuje da će radna grupa sagledati situaciju i doneti neko rešenje, jer ovo je realan problem.

"Nisam zlonameran, ne radujem se ovoj sitauciji, ne želim na ovoj temi političke poene, ali se nadam da će poruka stići do onih kojima je zadatak da se bave ovim poslom, jer sadašnje stanje je neodrživo", zaključio je Pastor.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi