PUKLA BRUKA U NOVOM SADU Smenjen upravnik porodilišta! Vrhunskog stručnjaka smakli po političkoj liniji! Sada isplivavaju sve malverzacije i nepotizam (FOTO)

Ko je čiji brat, ko je školski drug

Betanija
Betanija, Foto: Youtube Printscreen

Vrhunski stručnjak i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih priznanja prof. dr Tihomir Vejnović, doskorašnji upravnik porodilišta „Betanija“ u Novom Sadu, smenjen je s te funkcije pre nedelju dana da bi njegovo mesto zauzeo dr Đorđe Ilić, rođeni brat bivše pokrajinske sekretarke za zdravstvo Vesne Kopitović iz Demokratske stranke i školski drug sadašnjeg sekretara Zorana Gojkovića.

Najugledniji građanin

Prof. dr Vejnović je na čelu „Betanije“ bio od jula 2016. godine, u dva navrata bio je kandidat za dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a dobitnik je Februarske nagrade za 2017. godinu, koju grad Novi Sad dodeljuje najuglednijim građanima.

Tihomir Vejnović
Tihomir Vejnović, Foto: Youtube Printscreen

- Iza smene profesora Vejvnovića stoji niko drugi do pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji je školski drug dr Đorđa Ilića. Inače, Đorđe Ilić je rođeni brat Vesne Kopitović, koja je bila pokrajinska sekretarka za zdravstvo od 2012. do 2016. godine. Sa sestrom je Ilić 2011. godine osnovao ordinaciju za ginekologiju i akušerstvo „Ordinacija dr Ilić“, koju su registrovali na ime dr Vojislava Milatovića. Dok je Vesna Kopitović bila pokrajinska sekretarka, njen suprug Aleksandar je, sa grupom lekara, osnovao ordinaciju „Ferona“, u kojoj danas i sama Kopitovićeva radi - kaže izvor i dodaje da Kopitovićeva radi i sa svojim bratom u „Ordinaciji dr Ilić“.

Naš sagovornik ističe da je ordinacija „Ferona“ jedna od ukupno četiri privatne klinike u Novom Sadu koja je dobila dozvolu da se bavi vantelesnom oplodnjom o trošku države.

- Nije teško zaključiti da je sa funkcije koju je obavljala imala direktan uticaj na broj postupaka VTO koji će se obaviti u toj klinici na račun državnog budžeta. Nije ni etički da u isto vreme kada si sekretar za zdravstvo radiš ne samo u „Ordinaciji dr Ilić“ sa rođenim bratom već i u ordinaciji „Ferona“, čiji je suvlasnik tvoj muž, a koju si ovlastila da se bavi VTO o trošku države. I posle svega toga, njen brat dr Đorđe Ilić sada postaje upravnik porodilišta „Betanija“ u KCV, a bez ikakvog razloga se smenjuje ugledni lekar Vejnović - ističe sagovornik i dodaje da „pokrajinski sekretar postavlja direktora KCV, a ovaj opet postavlja upravnike klinika“

Ne zna za razlog

Da Vesna Kopitović radi u dve privatne ginekološke ordinacije „Ferona“ i „Ordinacija dr Ilić“, jasno je čim se uđe na portale tih klinika na kojima su istaknute njene fotografije, dok njen brat i sadašnji upravnik „Betanije“dr Đorđe Ilić radi u „Ordinaciji dr Ilić“.

Klinički centar Vojvodine: SMENILI GA DA MU OLAKŠAJU

U Kliničkom centru Vojvodine, čije rukovodstvo razrešava i postavlja upravnike klinika, kažu da je prof. dr Tihomir Vejnović naš vrhunski stručnjak i laureat mnogobrojnih domaćih i međunarodnih priznanja. - Ali povećani zahtevi u rukovođenju klinikom iziskuju mnogo veći angažman nego što mu je obim posla u praktičnom radu dozvoljavao. Ovom odlukom medicinska struka nije ništa izgubila, već se ovakvom stručnjaku omogućava da se posveti profesionalnom planu na kom je najbolji - naveli su u toj zdravstvenoj instituciji.

Smenjeni upravnik „Betanije“ prof. dr Tihomir Vejnović kaže da je postupio po odluci uprave KCV.

VOLIM GOLAĆE DA GLEDAM, ALI ONDA SE... ISTIČEM! Ovako je jedan Beograđanin objasnio zašto voli početak leta i sezonu na Adi! (HIT VIDEO)

- Ne ulazim u razloge, samo ću i dalje po savesti ispunjavati svoje obaveze - kratko je rekao Vejnović.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nije odgovarao na pozive novinara, niti je odgovorio na SMS sa pitanjima da li on stoji iza smene Vejnovića i postavljenja dr Ilića za upravnika „Betanije“.

"SPERMATOZOIDI I JAJNE ĆELIJE NE PADAJU S NEBA" Srbi ne daju ni deo sebe! Otvorena banka reproduktivnih ćelija zvrji prazna, stručnjaci otkrivaju šta je razlog!

Tajna

„ORDINACIJA DR ILIĆ“ KRIJE ZARADU

Prema podacima iz APR, „Ordinacija dr Ilić“ osnovana je 2011. godine, i to kao preduzetnička radnja Vojislava Milatovića. Interesantno je da ova ordinacija u poslednje četiri godine APR nije dostavila nijedan finansijski izveštaj, pa je nemoguće utvrditi koliku zaradu ostvaruje na godišnjem nivou.

Snašli se

„FERONA“ SE BOGATI NA RAČUN DRŽAVE

Beogradski listovi pisali su da je u klinici „Ferona“ 2017. godine urađeno 1.168 postupaka vantelesne oplodnje, od čega je dve trećine finansirao RFZO. Ako se uzme u obzir da postupak VTO košta između 2.000 i 5.000 evra, jasno je koliko se novca u 2017. godini slilo u kasu „Ferone“, čiji je jedan od suvlasnika Aleksandar Kopitović, suprug Vesne Kopitović, koja i sama radi u toj ordinaciji.

Ordinacija „Ferona“ u APR je registrovana 2013. i ima šest suvlasnika, među kojima je i dr Aleksandar Kopitović, suprug Vesne Kopitović, koji ima 32 odsto vlasništva, samo jedan procenat manje od Miroslava Radulovića, koji ima najveći udeo od 33 odsto. Finansijski izveštaj „Ferone“ za 2018. u APR ne postoji, dok u izveštaju za 2017. godinu piše da je ta ginekološka ordinacija ostvarila neto dobitak od 6,4 miliona dinara, dok je godinu dana ranije uknjižila neto gubitak od 14,5 miliona dinara.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi