DETALJNA DUGOROČNA PROGNOZA! Sneg stiže brže nego što smo mislili! Vreme u decembru će nas iznenaditi, a posle Nove godine će biti ledeno

Jutra će biti svakako hladnija od ostatka dana!

Beograd, sneg, vremenska prognoza, zavejane ulice, ljudi, zima
Beograd, sneg, vremenska prognoza, zavejane ulice, ljudi, zima, Foto: Alo!/Masanori Jošida

* Jesenje vreme nas je iznenadilo, pa tako u novembru uživamo u prolećnim temperaturama 

* Izgeda da će se takvo vreme nastaviti i dalje, pa prema prognozama meteorologa, zima još nije ni na pragu

Pročitajte još

* Sneg i ledeni dani tek posle nove godine 

Ove jesen nas je častila prolećnim temperaturama, a izgleda da će se tako nastaviti i u decembru. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), decembar će biti blag sa temperaturama nešto iznad proseka za taj mesec.

sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Novi Sad
sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Novi Sad, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji se, prema vremenskoj prognozi očekuje decembar sa srednjom temperaturom vazduha za oko stepen i po iznad višegodišnjeg proseka. Srednja decembarska temperatura imaće vrednosti u intervalu od 0°C do 4°C, a u planinskim predelima od -2°C do 0°C. Prognozira se da će srednja maksimalna temperatura vazduha u nižim predelima biti oko 7 stepeni , a u planinskim predelima 1,8°C - kažu iz RHMZ.

MARIJA JE TADA IMALA 18 GODINA Jatko dobio ime po avio-kompaniji: Makedonac se rodio u avionu JATA, od njih dobio doživotnu avio kartu, ali je nikada nije iskoristio!

Jutra će biti svakako hladnija od ostatka dana, pa se očekuje pojava mraza ujutru tokom većeg dela decembra, kako u gradovima tako i na planinama. Ipak, kada je u pitanju broj ledenih dana, sledećeg meseca će ih biti tek nekoliko. U nižim predelima od tri do šest dana, a na planinama se očekuju oko dve ledene nedelje. Međutim, sneg može već krajem novembra da nas iznenadi.

- Pojava snega se očekuju već ovog meseca i to negde u periodu od 22. do 25. novembra. Ali bitno je napomenuti, da je to samo pojava snega, ne i snežnog pokrivača. Moguće je da ćemo tada videti pahulje tokom noći ili jutra, ali do formiranja snežnog pokrivača u nižim predelima neće doći - pričaju iz RHMZ.

Bonus video: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi