STRAH OD KATASTROFE Srbiji prete gorolomne poplave! Svi strepe od reprize scenarija iz 2014. godine! Ove oblasti će biti na UDARU!

Česte kiše stavile su u pripravnost nadležne službe za zaštitu od poplava

Poplava
Poplava, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Od katastrofe koja je našu zemlju zadesila 2014. godine, svakog maja Srbi sa oprezom gledaju u svoje reke.

Česte kiše stavile su u pripravnost nadležne službe za zaštitu od poplava, a RHMZ upozorava da bi njihove intervencije mogle biti uskoro potrebne na rekama Tamišu i Neri.

Vodostaj Tamiša će prevazići redovnu odbranu granice od poplava kod naselja Jaša Tomić u četvrtak i petak, odnosno 2. i 3. maja.

Ista situacija mogla bi da se desi kod Sečnja u petak i subotu, 3. i 4. maja.

Opasnost na reci Neri preti kod Кusića, gde bi danas i sutra vodostaj mogao da se približi vanrednoj obrani od poplava.

Od katastrofe koja je našu zemlju zadesila 2014. godine, svakog maja Srbi sa oprezom gledaju u svoje reke, strahujući da bi ponovo mogle da se izliju u poplave domove, njive, pa i čitave gradove.

Poplava
Poplava, Foto: Tanjug

Podsetimo, u majskim poplavama poginulo je 57 ljudi, od čega su se 23 utopile. Tokom poplava evakuisano 31.879 građana i bilo smešteno po prihvatnim centrima, od čega 25.000 samo iz Obrenovca, koji je bio i najteže pogođen. A evo do kakvog su objašnjenja došli opsežnim istraživanjem poplava.

Centri Paraćina, Petrovca na Mlavi, Svilajnca, Smederevske Palanke, bili su poplavljeni, evakuisano je nekoliko sremačkih sela, vanredna situacija je uvedena u dva grada i 17 opština, a osim srušenih kuća, odnetih puteva i mostova, uništenog poljoprivrednog zemljišta, voda je iza sebe ostavila aktivirana klizišta, koja i dalje na nekim mestima prave ozbiljne probleme.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi