OBAVEZNO DANAS STANITE PRED IKONU I POMOLITE SE! Srpski narod slavi velike svece, mučenike koji su dali živote za veru! Priča o njima tera suze na oči!

Deseta nedelja po Duhovima.

Hrišćani proslavljaju Božić u Vitlejemu
Foto: Tanjug/AP

Car Dioklecijan poseti jednom grad Nikomidiju sa zlim umišljajem, da tu potpuno istrebi hrišćane. Poče bezdušno da muči hrišćane. Pred njim se pojavi Sveti Anikita, jedan od gradonačelnika, i ispovedi pred carem svoju veru u Hrista Gospoda, Boga vaploćenog u telu radi našeg spasenja.

Uz to još Anikita izobliči idole kao gluvo i nemo kamenje, kojima klanjati je nedostojno razumna čoveka. Razjaren car naredi, te mu jezik odsekoše. No Anikita silom Božjom i dalje govoraše. Tad pustiše lava na njega, no lav se umiljavaše oko njega.

NIJE KAKO SE MISLILO! Otkriveno kako su Amerikanci podvalili Miloševiću! On je bio kolateralna šteta!

ALO! dnevne novine vam poklanjaju ikonu Uspenja presvete Bogorodice!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 25.08.2019. 07:00 Samo danas! Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Veliku Gospojinu, jedan od najvećih hrišćanskih praznika posvećen vaznesenju presvete Bogorodice. Povodom ovog velikog praznika ALO! dnevne novine vam poklanjaju ikonu Uspenju presvete Bogorodice.

U tom času Herkulov hram pade. Fotije, srodnik Anikitin, videći čudesa i trpljenja Anikitina, poljubi Anikitu, objavi sebe za hrišćanina i doviknu caru: "o idolopokloniče, postidi se, bogovi tvoji su ništavila!" Car naredi, da ga odmah mačem poseku.

U DUŠI MU JE OSTAO LELEK MAJKI Tužna ispovest Milana koji je prevozio poginule vojnike i policajce na Kosovu - Ljudi, moram da prebacim mrtve kući!

No dželat dignuvši ruku na Fotija svetog sam sebe udari mačem i umre. Posle dugih muka baciše ih obojicu u tamnicu, gde tamnovahu tri godine. Tada ih izvedoše, zažariše ogromnu peć i baciše ih u oganj.

Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas - od ponedeljka nenadani preokret!

AUTOR: Telegraf/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 00:26 U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne uz promenljivu oblačnost s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS). Foto: Tanjug/Zoran Zestic Vetar slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, jugoistočni.

IZ KUĆE IZAŠAO U PIDŽAMI I PAPUČAMA Svetislav nestao pre nedelju dana, porodici svašta pada na pamet! Ako ga vidite - odmah pozovite policiju!

Mnogi drugi hrišćani, ljudi, žene i deca svojevoljno uđoše s njima u oganj. I iz ognja ču se molitva hrišćana, kojom blagodarahu Bogu za smrt mučeničku. Postradaše svi oko 305 god. Sveti Anikita i Fotije prizivaju se u molitvama pri jeleosvećenju i vodoosvećenju.

CELA SRBIJA NA NOGAMA! Dao je 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu! Prevaru radi s kesama!

AKO JE VIDITE, JAVITE POLICIJI! Žena iz Pančeva nestala bez traga, porodici sumnjiv jedan detalj

RHMZ SAOPŠTIO LOŠE VESTI Prognoza za vikend je užasna! Čekaju nas nesnosne vrućine, a onda će ove delove Srbije pogoditi jezivo nevreme!

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi