ZA DECU SAMO NAJBOLJE Stigla nova oprema za bolnicu u Gračanici (FOTO)

U bolnici u Gračanici izvršena je i modernizacija i digitalizacija svih postojećih rendgen aparata

Nova oprema za bolnicu u Gračanici
Nova oprema za bolnicu u Gračanici, Foto: Opština Gračanica

 

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović uručio je bolnici u Gračanici savremeni digitalni rendgen aparat i nephodnu pomoćnu aparaturu u vrednosti od 150 hiljada evra.

 

Predsednik Popović je tom prilikom istakao da je uručeni aparat za radiološku dijagnostiku jedini tavke vrste u srpskim opštinama južno od Ibra, kojim je modernizovan Kabinet za radilogiju.

- Iz redovnih sastanaka sa prof. dr Bratislavom Lazićem došli smo do zaključka da je veoma bitno modernizovati kabinet za radiologiju i ovo je jedan od značajnih projekata u našoj opštini - istakao je Popović.

Nova oprema za bolnicu u Gračanici
Nova oprema za bolnicu u Gračanici, Foto: Opština Gračanica

 

Direktor KBC Priština u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić zahvalio se Opštini Gračanica na „izuzetnoj pomoći, koja će na kvalitetan način pojačati radiološku dijagnostiku“.

- Merilo uspeha u svakoj zdravstevnoj ustanovi predstavljaju stručni rezultati i napredak u smislu poboljšanja kvaliteta, kako dijagnostike, tako i terapijskih mogućnosti. Ovo je nova tehnologija koja daje mogućnost kvalitetne dijagnostike - kazao je Lazić.

Sredstva za kupovinu savremenog aparata za rendgenoskopiju u vrednosti od 150 hiljada evra obezbedilo je Odeljenje zdravstva Opštine Gračanica.

 

Osim doniranog aparata, u bolnici u Gračanici izvršena je i modernizacija i digitalizacija svih postojećih rendgen aparata.


Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi