NAJTEŽI ZADATAK IKADA U SLAGALICI Takmičari se preznojavali, gledaoci se zbunili! Da li ćete vi znati da rešite ovo? (FOTO)

Kviz Slagalica koji se emituje na Prvom kanalu RTS-a, već dugo godina je jedan od najgledanijih programa na televiziji u kojem rado učestvuju kako sami takmičari, tako i čitave porodice koje prate kviz putem malih ekrana.

Slagalica
Slagalica, Foto: Youtube printscreen

Zadaci koji su pažljivo pripremljeni često umeju da pošteno "pregreju" mozak i nateraju kako takmičare, tako i gledaoce da se pošteno pomuče da dođu do tačnog rešenja. Pre dva dana, u igri "Spojnice" takmičari su imali zadatak da pravilno povežu rodbinske odnose ženskih srodnika sa njihovim opisnim imenima, tačnije, sa izrazima koji se u toj rodbinskoj liniji koriste kod nas.

Takmičar koji je imao ispred sebe takav zadatak, bez problema je dao tačne odgovore, ali prava polemika se ipak povela tamo gde i uvek - na društvenim mrežama.

Naime, kada se na Fejsbuku pojavio skrinšot zadatka bez rešenja, mnogi su komentarisali kako bi se pošteno obrukali kada bi morali da objasne svaki pojam, pošto sem standardnih kao što su svekrva, snaja, tašta i strina, baš i ne bi mogli iz prve da pogode u kakvom su rodbinskom odnosu sa nekim narodnim nazivima.

Da li vi znate ko vam je šurnjaja, a ko zaova?

Povezane vesti

 • Korisnik: Zindija
  15/05/2019 - 00:15
  Šurnjaja je od ženinog brata (šuraka) žena ,a zaova je muževljeva sestra
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi