"TUGO BESKRAJNA ŠTO MUČENIČKI POSTRADA OD SATANSKE RUKE" Tatice naš, bićemo dobri i bićeš ponosan na nas: Ovako su se od Mirka Butulije oprostili najmiliji! (FOTO)

Samo u jednim novinama može se pročitati čak 37 čitulja posvećenih ubijenom predsedniku AMSS-a

Mirko Butulija
Mirko Butulija, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tatice naš, kažu da si otišao na put. Čekaćemo te da nam doneseš bombone, haljine i patike. I bićemo dobri, bićeš ponosan na nas. Najbolji đaci, studenti, ljudi. Kakav si i ti bio. Fali nam tvoj zagrljaj, tvoja nežnost, tvoje razumevanje. Ta praznina biće doveka.

Ovo je samo deo potresne čitulje kojom se deca Lazar, Elena, Una i Tara sa mamom, opraštaju od oca i supruga Mirka Butulije (43), predsednika AMSS koga je u petak ubio sekretar ovog saveza Predrag Đurđev (43).

Novine su danas pune čitulja posvećenih Butuliji. Od njega se, pored porodice, rečima punim tuge opraštaju brojni prijatelji, kolege, rođaci. Samo u jednim novinama može se pročitati čak 37 čitulja posvećenih ubijenom predsedniku AMSS-a. Supruga Marijana jednu čitulju ostavila je i sasvim sama:

Čitulja za Mirka Butuliju
Čitulja za Mirka Butuliju, Foto: Printscreen

 

"Najdraži moj, ljubavi iskonska, snago moja, osloncu moj, lave, pitoma i nežna dušo, brižni oče, mužu, naša ljubav je uvek bila jaka i biće još jača. Čuvaću ove naše piliće od svih zala i pričaću im kakva si ti ljudina bio, čvrst, jak, a za nas nežan, osećajan, pun ljubavi. Još da ih ojačam i eto me stižem kod tebe da me zagrliš i kažeš da će sve biti dobro. Volim te i voleću te do poslednjeg daha svog života", napisala je neutešna supruga Marijana.

Čitulja za Mirka Butuliju
Čitulja za Mirka Butuliju, Foto: Printscreen

Potresan oproštaj napisala je i ožalošćena majka:

Mili sine moj, srećo moja, radosti moja, što sam te imala, rodila i odgojila u čestitog čovjeka, brižnog i predanog sina, koji si čitavog sebe predao brizi i pažnji svojih prijatelja, svoje supruge, svoje dece. Tugo moja beskrajna, što sam te izgubila, pa mučenički postrada od satanske ruke".

Čitulja za Mirka Butuliju
Čitulja za Mirka Butuliju, Foto: Printscreen

Od Butulije se u čituljama oprostio i Fudbalski savez Srbije, zaposleni u AMSS-u, zaposleni restorana "Beogradsko sokače", Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Džudo klub Crvena Zvezda.

Čitulja za Mirka Butuliju
Čitulja za Mirka Butuliju, Foto: Printscreen

Komemorativni skup održaće se sutra u 11 sati u Skupštini grada Beograda, a ispraćaj u 13.30 na Novom groblju u Beogradu. Sahrana će se obaviti u sredu. 27. februara, u 14.30 sati u selu Mosko u Trebinju. Opelo počinje u 14 sati.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi