RODITELJI, STRES U NAJAVI! U škole se uvodi novi sistem koji vam se neće dopasti! Osnovci će od sada morati duplo više da se pomuče oko jedne stvari!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je u planu redizajn modela male mature i dodao da je plan da se deca testiraju na svake dve godine.

Polaganje testa iz srpskog jezika
Polaganje testa iz srpskog jezika, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić15.6.

 

* Važno je da se deca dobro pripreme
 
* Osnovnci će se testirati na svake dve godine
 
* Prvi ovakav školski model biće kod nas

Pročitajte još

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je u planu redizajn modela male mature i dodao da je plan da se deca testiraju na svake dve godine.

On je  rekao da je važno da se deca pripreme, jer se obrazovanje ne može na pravi način proveriti ako se sa takvim testom deca prvi put sretnu u osmom razredu.

 MIRU TUKLA JETRVA! Niko nije znao kroz šta je prolazila u Moskvi!

Prema njegovim rečima, plan je da deca posle polaganja obaveznog testa u predškolskom uzrastu u školi na svake dve godine imaju test sličan maloj maturi, ali prilagođen znanju koje su u tom trenutku usvojila, kao i da će prvo prolazno vreme biti u drugom, a drugo u četvrtom razredu.

 

Šarčević je podsetio da Srbija već dve godine učestvuje u međunarodnom testiranju dece tog uzrasta i da je poslednji put Srbija zauzela 27. mesto što je jako dobar rezultat.

LOŠA VEST ZA SVE NESAVESNE VOZAČE Ako se ubuduće nepropisno parkirate - Parking servis vam neće biti jedini problem!

 

"Treće prolazno vreme je šesti razred, a četvrto je mala matura kada potpuno imamo uvid u znanje deteta, jer će ti testovi biti potpuno nezavisni od ocena koje đak dobija u školi. Pravimo vrlo jak model koji još niko u Evropi nije napravio. Proverio sam", rekao je Šarčević.

Škola
Škola, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

 

Kako je rekao, projekat državne mature je bio spreman, ali su se učenički parlamenti pitali zašto bi sadašnja treća godina prva radila tu maturu iako je upisala školu kada takav koncept nije bio poznat.

Prodaje se širom Srbije, kada se otvori sledi neprijatno iznenađenje, a na poleđini poruka upućena svim Srbima! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/Zaštitnik potrošača/T.Đ DATUM I VREME: 18.11.2019. 19:13 U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

 

"Takvo pitanje je bilo umesno. Analizirali smo i mišljenje Saveta roditelja i đačkih parlamenata, jer šta bi se desilo da ih nismo ispoštovali - uradili bismo korektno, ali ne bismo dobili rezultat koji će biti standardan kada krene generacija koja je sada druga godina, jer paralelno se dešava i reforma gimnazija", rekao je Šarčević.

Bonus video: Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Max
  19/11/2019 - 08:37
  A kad će biti besplatno školovanje!? I nalazite samo razne načine da bi roditeljima uzimali para, za papire, testove, knjige, privatne časove...... Na kraju deca biće više nepismena nego pismena, jer roditelji nemaju para i neće imati para za školovanje! Sramota!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi