OSKRNAVLJEN HILANDAR! Uništena drevna freska! Posetili srpsku svetinju, pa urezali svoja imena, Srbi pobesneli! (FOTO)

U jednoj od najvećih kula unutar Hilandara, pirgu svetog Save, nalazi se kapelica gde sveti Sava molio. U istoj kuli nalazi se freska na kojoj su dvojica mladića urezala svoja imena, kao i godinu posete!

Hilandar, Foto: Shutterstock

Vernici koji su posetili ovu kulu, primetili su urezana imena i ovaj vandalski čin,fotografisali oskrnavljenu fresku i podelili na društvenim mrežama.

Ubrzo su počeli da se nižu komentari i ostalih korisnika koji su osudili ovakav čin:

"Svakoga ko ošteti ili uništi istorijsko versko ili kulturno nasleđe, treba oštro kazniti isključivio društveno-korisnim radom na javnom mestu u mestu stanovanja-kraj priče".

"U Hilandar ne može niko da uđe da na pre toga nije najavljen tj. da mu nije odobreno, pošto postoji evidenicija za 2019. pronaći ih, kazniti, podneti prijavu... najstrožije kazniti kako bi poslužili kao primer ubuduće da nikom više ne padne na pamet".

Kula Svetog Save je prepuna potpisa, nažalost. Naša dinastija gradila da bi potomci dolazili, grebali freske svojim potpisima. Zabrana + kazna za svakog ko se potpisao.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Cobra
  09/11/2019 - 19:38
  Ovo ni Šiptari nebi uradili. Siguran sam da će im ovo doći glave. Nisu ni svesni šta su na sebe navukli. Kletva će ih stići to je sigurno.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi