VELIKA PROMENA U NAPLATI PUTARINE! Vlada Srbije donela odluku!

Cilj je da se ubrza saobraćaj kroz Srbiju!

Granica gužva čekanje
Granica gužva čekanje, Foto: Alo!/D.V.

Vozači koji se na Koridor 10 uključe u prestonici, na naplatnoj stanici Beograd će uzimati kartice, a račun će plaćati u Preševu.

Vlada Srbije dala je u četvrtak saglasnost na Odluku o visini putarine, a ceh za vožnju na ovoj trasi će biti 1.460 dinara, 110 dinara manje nego do sada. Trenutno vozači automobila putarinu plaćaju 900 dinara u Nišu, 70 u Doljevcu i 600 na Preševu, što je 1.570 dinara.

DUGOROČNA PROGNOZA JE TOTALNO LUDILO! Danas letnje vreme, a od sutra potop! Kiša će padati nekoliko dana, a onda pred sam kraj novembra stižu prava zima i sneg!

Cilj je da se ubrza saobraćaj kroz Srbiju i zbog toga će biti prvo "ugašene", a zatim i potpuno uklonjene naplatne stanice Nais i Doljevac. Tako će vozači bez zaustavljanja moći da voze trasom od glavnog grada do makedonske granice.

Od 1. januara poskupljuje pretplata za RTS!

AUTOR: Nova ekonomija/D.S. DATUM I VREME: 04.11.2019. 14:48 - 04.11.2019. 15:01 Taksa za RTV i RTS poslednji put je poskupela krajem 2018. godine. RTS, Foto: Alo!/Vladimir Marković Taksa za javne medijske servise RTS i RTV od 1. januara 2020.

U Odluci Vlade Srbije piše da stupa na snagu prvog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku", tako da će se već narednih dana znati kada će početi zatvoreni sistem naplate. Umesto dosadašnjih rampi, ulazi i izlazi na auto-put kod Niša će biti kod malčanske petlje, na ulazu u grad kod kasarne "Mija Stanimirović", kod Novog Sela i kod Matejevca.

Na Južnom kraku Koridora 10 funkcionisaće 13 naplatnih stanica: Niš jug, Merošina, Doljevac selo, Brestovac, Leskovac centar, Leskovac jug, Grdelica, Predejane, Vladičin Han, Vranje, Bujanovac sever, Bujanovac jug i Preševo.

Novi režim naplate biće uspostavljen i na istočnom kraku Koridora 10, ka Bugarskoj, koji se za saobraćaj u celosti otvara 9. novembra.Vozači putničkih automobila za putovanje od Beograda do Dimitrovgrada plaćati 1.290 dinara, vozači autobusa 3.860, a kamiondžije 7.720.

Bonus video: Napad aviona orao na vežbi Vojske Srbije u Batajnici

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi