DANAS SLAVIMO ČUDA SVETOG ARHANGELA MIHAILA Za ispunjenje najveće želje uradite jednu stvar!

Na današnji dan vernici se prisećaju čuda na izvoru u Laodikiji koje se dogodilo oko 300. godine.

Crkva, pravoslavlje,
Foto: Alo!/Dejan Briza

* Na današnji dan vernici se prisećaju čuda na izvoru u Laodikiji koje se dogodilo oko 300. godine 

* Po crkvenom predanju, anđeo Mihailo je prvi stupio u borbu sa zlim duhom i to ime po crkvenom tumačenju označava "onog koji je kao Bog"

* Na današnji dan, veruje narod, obavezno treba moliti za izlečenje, ali i oprostiti grehe svim nevernicima i tada će im se ostvariti najveća želja - oni i njihovi najvoljeniji biće zdravi

Kako legenda kaže, jedan neznabožac imao je gluvonemu ćerku, ali mu se, uprkos tome što nije bio hrišćanin, u snu javio arhangel Mihailo koji mu je poručio da ćerka treba da mu se umije na tom izvoru.

On je to i uradio, pa je nakon molitve umio ćerku, koja je istog trenutka izlečena. Posle tog čuda su se i on i ćerka krstili, a on je na tom mestu sagradio crkvu Svetog arhangela Mihaila koja i danas postoji.

Postoji još jedno čudo koje se i danas prepričava - jedna porodica je nakon dugogodišnjeg čekanja dobila naslednika koji je bio gluvonem, i pored toga, zaostajao je u razvoju.

OD DANAS I ONI PATROLIRAJU SRPSKIM ULICAMA Kineski policajci rame uz rame sa srpskim kolegama! Prešli hiljade kilometara samo sa JEDNIM zadatkom!

RODITELJI MOLE ZA POMOĆ LJUDE DOBRE VOLJE Maloj Kikinđanki Tisi je potrebno lečenje u inostranstvu, vreme curi (FOTO)

Svi su im savetovali da ga se odreknu, ali su roditelji rešili da se odsele iz rodnog grada i skrasili se u seocetu u blizini Minska. U blizini kućice bio je potok u koji je, prilikom šetnje sa ocem, dečak upao.

crkva, vernici, molitva
Foto: Alo!/Dejan Briza

Otac ga je brzo izvukao, a dete je zaplakalo. Otac je bio zgranut i brzo ga odveo do žene, da se i ona uveri u čudo. Roditelji su detetu dali ime Mihail, u čast arhangela, verujući da će mu time obezbediti njegovu zaštitu. Kasnije su saznali da se taj potok zove Mihailovim u čast arhangela Mihaila.

Po crkvenom predanju, anđeo Mihailo je prvi stupio u borbu sa zlim duhom i to ime po crkvenom tumačenju označava "onog koji je kao Bog".

RTS OBJAVIO RANO JUTROS! Ne idite nikako Ibarskom magistralom! Pojavilo se čudovište od 1.600 tona, vozači u panici

BOMBA KOJA JE POTRESLA SVET DRMA I SRBIJU! Jasna poruka iz Ministarstva: Naftne kompanije da ne reaguju ishitreno

Na grčkom jeziku reč "arhi" znači glavni/prvi, a "angelos" znači vesnik, anđeo. Arhangel Mihailo je predvodnik vojske anela koja je učestvovala u stvaranju sveta i branila čovečanstvo od palih anđela.

Meteorolozi otkrili prognozu za jesen - 24 i 28. kratkoročno naoblačenje, a evo kad nas očekuje pravi kišni period

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 18.09.2019. 17:22 Pad temperature i naoblačenje koje je od danas zahvatilo Srbiju biće kratkotrajno Kiša, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Pad temperature i naoblačenje koje je od danas zahvatilo Srbiju biće kratkotrajno, odnosno prolazno i potrajaće do nedelje, a već od iduće sedmice možemo očekivati toplo vreme sa temperaturama kao prethodnih dana, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Na današnji dan, veruje narod, obavezno treba moliti za izlečenje, ali i oprostiti grehe svim nevernicima i tada će im se ostvariti najveća želja - oni i njihovi najvoljeniji biće zdravi.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi