STIŽU POSNE SLAVE, PAZITE ŠTA KUPUJETE I JEDETE Zabeležen pomor ribe u Srbiji, opasna supstanca ubija sve redom! Na pijaci obavezno pitajte odakle je donose!

Užas.

Pomor ribe
Pomor ribe, Foto: Alo

 

* Na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana ovih dana dogodio se pomor ribe

Pročitajte još

* Pecaroši i ljubitelji prirode ne dele stav po tom pitanju sa nadležnim vodoprivrednim preduzećem

* Građani tvrde da je uginulo najmanje pola tone ribe, a JVP "Vode Vojvodine" saopštilo je da je "nema nagoveštaja o bilo kakvoj ekološkoj katastrofi"

Najopasnije je to što su ogromne količine ošamućene ribe izvučene mrežama, pa se strahuje da će riba, za koju niko ne garantuje da je zdrava, biti prodata i završiti na trpezama.

Srbija želi da kupi balističke rakete dometa 800 km! Beograd bi da kontroliše Zagreb i ceo Balkan!

AUTOR: Alo.rs/Sputnjik/ A.M. DATUM I VREME: 06.11.2019. 21:13 Neverovatne tvrdnje Balističke rakete, Šumadija, raketni sistem, Foto: Alo.rs/A.M. Na Balkanu nema takvog konflikta zbog kojeg bi Srbiji bio potreban sistem S-400, izjavio je bugarski novinar Nikolaj Kristev. MOĆNI, NEDODIRLJIVI I JAKI Kako bi izgledalo kad bi Srbija kupila S-400!

Olivera Ivkov, načelnica Veterinarske inspekcije za Južnobački okrug, apelovala je na građane da prijave svaku prodaju ribe mimo ovlašćenih pijačnih mesta. U Kanalu je, inače, utvrđeno prisustvo nepoznate supstance, za koju se smatra da je uzrok pomora ribe. Navodno je supstanca stigla iz pravca Kule i Vrbasa.

- Preliminarne, nezvanične analize upućuju na to da je riba uginula usled nedostatka kiseonika u vodi. Pretpostavljamo da je u Kanal ubačena materija organskog porekla, ali sačekaćemo detaljne analize - kazao je Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu prirode i ribljeg fonda.

Pomor ribe
Pomor ribe, Foto: Alo

Pecaroši navode da je stradala riba u delu vodotoka iz smera Vrbasa, a da je pomor najprimetniji na potezu od starog šlajza nizvodno, do izlaska iz Srbobrana prema Turiji.

CRNI OBLACI NAD SRBIJOM! Narednih dana kiša će da tuče, a onda veleobrt! Vreme divlja cele nedelje!

- Među mrtvom ribom najviše je smuđa i štuke, od mlađi do krupnih komada, a primećeni su i kapitalni primerci soma. Voda je uzburkana, jer su jata ribe, koja nije uginula, krenula ka površini u potrazi za kiseonikom. Ugrožena riba je plen galebova, koji kruže nad vodom - opisuju ribolovci.

Dete ne možete da nazovete ovako, inače će država da umeša prste!

AUTOR: Republika/D.S. DATUM I VREME: 06.11.2019.

Oni napominju da pomor ribe nije novost na VBK, a da je i ova najnovija katastrofa, kao i sve ranije, počela tokom vikenda i noću. Iz "Voda Vojvodine" saopšteno je da čim su ribočuvari tokom redovnog obilaska Kanala konstatovali uginuće ribe odmah reagovali i obavestili sve nadležne službe i inspekcije.

MINISTAR STEFANOVIĆ NAJAVIO! Kazne će biti rigorozne! Policija ima šokantan registar!

- Uzeti su uzorci kanalske vode za ispitivanje, a uzorci uginule ribe poslati su na analizu u laboratoriju Naučnog instituta za veterinarstvo u Novom Sadu - rekla je portparolka JVP "Vode Vojvodine" Anica Dugalić.

Ribočuvari su uklonili velike količine uginule ribe, a bućkanjem vode (eracijom) razblažuje se koncentracija nepoznate supstance. Ogorčeni građani sumnjaju da će biti otkriven vinovnik pomora, naglašavaju da dosad niko nije odgovarao zbog sličnih incidenata, jer je, kako kažu, jeftinije platiti kaznu nego ugraditi prečistač otpadnih voda.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi