LEKARI NISU VIDELI NIŠTA SLIČNO Ženi (35) iz stomaka izvadili čudovište od PET kilograma! Neverovatan slučaj u Novom Pazaru!

Lekari koji su obavili komplikovan zahvat kažu da nikada ranije nisu videli ništa slično.

Bolnica
Bolnica, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Na ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar, danas je urađena veoma kompleksna i zahtevna operacija tumora na materici težine 5 kilograma i 100 grama i to kod žene stare samo 35 godina. Po rečima ginekologa dr Dejana Pavlovića iz Narodnog Fronta koji je bio vođa tima koji je izvršio ovu operaciju, ovakvi slučajevi su veoma retki u medicini.

Kako je dr Pavlović istakao, radilo se o pacijentkinji koja se najverovatnije nije zdravstveno redovno kontrolisala ili je tumor izuzetno brzo rastao jer je bio težak 5 kilograma i 100 grama i veličine 30 centimetara. Deo tkiva ovog tumora poslat je na histopatologiju i kada rezultat bude gotov pokazaće da li se radi o malignom ili benignom tumoru i ako bude potrebe za još nekom hiruškom intervencijom opet će se raditi na tome.

Bolnica, lekar, ambulanta
Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krajincancic

Deo tima koji je danas radio ovu operaciju bio je i hirurg dr Enes Zogić. On je naglasio da do sada nije video ovakav slučaj i pojavu i kazao da mu je drago što je bio deo tima koji je spasio jednu mladu ženu.

Kod pacijentkinje su sačuvani i jajnici i materica tako da će, ukoliko bude sve u redu, čemu se svi nadaju, ona moći normalno da živi, ostane trudna i rađa.

Zbog ovakvih slučajeva koji zaista mogu ugroziti zdravlje jedne žene pa čak i odneti život, dr Pavlović apeluje na njih da redovno vrše preventivne preglede i tako na vreme otkriju bilo kakav problem koji se na vreme može rešiti.

Povezane vesti

 • Korisnik: goran bg
  24/04/2019 - 02:32
  Svaka cast timu I najleose zelje i brz oporavak zeni.
 • Korisnik: tačno na vreme
  23/04/2019 - 22:20
  zoves ginekolaga kazu zovite 25. maja onda se vracaju sa godisnjeg sto znaci da ce biti pregled na jesen a UZV na prolece
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi