OTKRIVENA TAJNA SRPSKOG SELA KOD BUJANOVCA Oči svetskih moćnika od sada će drugačije gledati na Srbiju! Poznato arheološko nalazište krije još nešto! (VIDEO)

Izvršena su početna istraživanja.

Selo Štava
Foto: Alo!/N.Marić

 

* Početna istraživanja pokazuju da u Srbiji ima litijuma

Pročitajte još

* To je metal koji se na tržištu traži sve više

* Litijum se koristi u skoro svim elektronskim uređajima, od baterije do automobila

Prva TV je posetila selo Klinovac, gde se prema pisanju jedog poznatog stranog časopisa, smatra da postoji veliko nalazište tog metala. Meštani koji znaju za šta se sve koristi litijum, spremni su da besplatno daju njive kako bi se ispitao sastav zemljišta.

Miodrag Mitić - Klinovac

- Meštani Klinovca vekovima znaju da je zemlja na brdima iznad sela bez vode i da ima gline i krečnjaka ali za litijum nisu sigurni - navodi Miodrag Mitić iz sela Klinovac.

Srbija je prebogata najtraženijim mineralom: SMRTONOSNO ZA NAJJAČE Srbija leži na milionima tona čuvenog minerala koji ima specijalne moći, evo šta su naučnici rekli kada su ga dodirnuli!

Klinovac se nalazi pored puta Bujanovac-Trgovište i poznat je po arheološkim nalazištima i manjim površinskim kopovima odakle je vađen kamen za puteve i kuće.

Sprema se novi ekonomski sukob Kine i Evrope, pogledajte ovde: NOVI EKONOMSKI SUKOB EVROPE I KINE VODIĆE SE NA BALKANU Srbija leži na bogatstvu vrednom milijarde dolara, a nije nafta! Cena ove sirovine raste, a ovde je ima najviše!

U Srbiji je još 2004. godine u dolini reke Jadar otkriveno nalazište litijuma i bora i taj mineral je nazvan jadarit. Procenjuje se da su rezerve litijuma u Srbiji veće od 100 miliona tona.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi