GOTOVO JE! Odbijen prijem Kosova!

Srbija slavi!

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Srbija još jednom potvrdila nelegitimnost tzv. kosovskih institucija

* Poreska uprava tzv. Kosova nije primljena u IOTA

* Siniša Mali kaže će se Srbija i u budućnosti boriti da sačuva institucionalni legitimitet svojih državnih organa

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je srpska Poreska uprava uspešno odbranila prijem Poreske uprave tzv. Kosova u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija (IOTA).

 

“To je odlična vest za Srbiju i još jedna potvrda da smo uspeli da i na ovaj način potvrdimo nelegitimnost tzv. kosovskih institucija. Naime, dokazali smo da se ništa na silu i bez dogovora sa zvaničnim Beogradom ne može postići”, rekao je Mali.

On je napomenuo da je trajna politika Srbije pronalaženje kompromisnog i trajnog rešenja za pitanje Kosova, ali i da je neophodno poštovanje međunarodnog prava.

Kosovo
Kosovo, Foto: EPA/Đorđe Savić

“Po važećoj Povelji IOTA članice ove organizacije mogu biti samo države priznate od strane Ujedinjenih nacija”, istakao je ministar Mali i dodao da će se Srbija i u budućnosti svim snagama boriti da sačuva institucionalni legitimitet svojih državnih organa.

Delegaciju Poreske uprave Republike Srbije u Briselu činile su direktorka Dragana Marković i glavna kontakt osoba za IOTA Snežana Ilić, koje su se uspešno izborile sa ovim pitanjem, te Poreska uprava tzv. Kosova nije primljena u tu značajnu međunarodnu organizaciju.

 

Generalna skupština IOTA održana je u periodu od 1. do 5. jula 2019. godine, a o članstvu se odlučivalo tajnim glasanjem.

Poreska uprava Republike Srbije je članica ove organizacije od 2002. godine od kada aktivno učestvuje u njenom radu. IOTA je organizacija koja pruža podršku i pomoć zemljama članicama u unapređenju njihovih poreskih administracija.

Njena misija je da pruži širok forum za diskusiju o praktičnim poreskim pitanjima, promoviše saradnju između poreskih administracija u evropskom regionu, identifikuje dobru praksu i ohrabri njenu primenu, kao i da podrži razvoj poreskih administracija zemalja članica, u skladu sa njihovim posebnim potrebama. IOTA trenutno ima 44 članice.

KAKO JE ĐILAS TAJNIM SNIMCIMA SAHRANIO VUKA JEREMIĆA?! Razgovori koji su uništili Jeremića stigli iz Rusije preko tajkunovog kuma Mlađe Đorđevića

ALARMANTO! SRBIJI PRETI TALAS OD SEDAM MILIONA MIGRANATA! Balkanska ruta PONOVO oživela, svi bi da se domognu zapadne Evrope

POTPUNI PREOKRET U FINIŠU! Vučić se povlači, a IME NASLEDNIKA uzburkalo javnost!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi