Održana sednica Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije

Ministar finansija Siniša Mali predsedavao je danas sednicom.

 

Sastanak Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije
Sastanak Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, Foto: Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali predsedavao je danas sednicom Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, koja je održana u Ministarstvu finansija. Sednici su prisustvovali i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Na sastanku je razmotren koncept Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, koji podrazumeva set kontrolnih i podsticajnih mera.

Trenutnim konceptom je definisano pet osnovnih ciljeva: efikasniji nadzor nad tokovima sive ekonomije, unapređenje rada Poreske uprave u cilju efikasnije naplate poreza, podsticajne mere za fer konkurenciju, legalno preduzetništvo i zapošljavanje, administrativno rasterećenje i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug

Na sastanku je definisano da će do kraja februara stručna grupa, koja deluje u okviru Koordinacionog tela, završiti nacrt Akcionog plana, koji se zatim upućuje svim ministrima koji su članovi Koordinacionog tela, a kako bi bio spreman za usvajanje.

Sagovornici su istakli da je cilj da Akcioni plan bude usvojen na sednici Vlade Republike Srbije u martu ove godine, nakon čega bi počela njegova primena.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: milica milicic
  06/02/2019 - 20:07
  Merama protiv sive ekonomije za bolju ekonomiju Srbije.
 • Korisnik: dejan
  06/02/2019 - 20:03
  Sastanak posle kojeg će rezultati biti odlični!
 • Korisnik: Ivana
  06/02/2019 - 20:00
  Siva ekonomija je stetna kako za drzavu,tako i za njene gradjane.
 • Korisnik: Kristina
  06/02/2019 - 19:59
  Sve pohvale za Sinisu!
 • Korisnik: Goran
  06/02/2019 - 19:58
  Siva ekonomija je stetna kako za drzavu,tako i za gradjane.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi