BUDITE NA OPREZU! Ukoliko vas iznenadi neko nasledstvo povedite računa o jednoj stvari! I pored dobijenog bogatstva možete da ostanete švorc!

U trećem redu pozvani su da se za nasledstvo jave potomci deda i baka s majčine i očeve strane

Evri, novac
Evri, novac, Foto: Profimedia.rs

 

* Po srpskim propisima, u slučaju smrti fizičkog lica, naslednici nasleđuju i imovinu i dugove, pa i porez na imovinu

* Po zakonu o nasleđu, naslednik odgovara za ostaviočeve dugove do visine vrednosti nasleđene imovine

* Naslednici dobijaju i imovinu, ali i eventualne dugove.

Švajcarski sud objavio je u srpskim medijima poziv naslednicima Radoja Stepanovića, državljanina Srbije koji je preminuo u Cirihu.

U slučaju da ne postoje njegovi potomci, u drugom redu pozivaju se da se jave za nasledstvo moguća rođena braća i sestre ili polubraća i polusestre ili, u slučaju da su oni preminuli, njihovi potomci.

DRŽITE SE DOBRO RHMZ upravo objavio: Danas će se u Srbiji dogoditi nešto što nije u poslednje 93 godine!

U trećem redu pozvani su da se za nasledstvo jave potomci deda i baka s majčine i očeve strane. Svi koji imaju dokaz o svojstvu naslednika treba da se jave švajcarskom sudu u roku od godine, i to na podnesku koji mora biti na nemačkom, francuskom, italijanskom ili engleskom jeziku, piše "Dnevnik".

Poreskim propisima u Švajcarskoj jer oni ne moraju biti isti kao u našoj državi. To jest, prvo da nađu dobrog advokata u Švajcarskoj ili u Srbiji koji poznaje tu problematiku u toj bogatoj državi.

 

Jer, po srpskim propisima, u slučaju smrti fizičkog lica, naslednici nasleđuju i imovinu i dugove, pa i porez na imovinu. U martovskom biltenu Ministarstvo finansija objavilo je stručno mišljenje za postupanje Poreske uprave u slučaju smrti fizičkog lica. Po tom mišljenju, poresku obavezu poslovno nesposobnog fizičkog lica ili odsutnog fizičkog lica kome se ne zna prebivalište ispunjava zastupnik te imovine.

 

ONI SE SAHRANJUJU GORE OD KEROVA Pakovanje u crne kese preminulih HIV pozitivnih osoba da se zaustavi! Degradiranje najteže pada porodici!

Ako imovina nije dovoljna da se namiri dug po osnovu poreza i sporednih poreskih davanja, nenamireni deo se otpisuje.

Po Zakonu o nasleđu, naslednik odgovara za ostaviočeve dugove do visine vrednosti nasleđene imovine. U isto vreme, Zakonom o vanparničnom postupku propisano je da, kad sud utvrdi kojim licima pripada pravo na nasleđe, oglašava ta lica za naslednike rešenjem o nasleđivanju. Pravosnažno rešenje o nasleđivanju dostavlja se nadležnom organu Poreske uprave. Saglasno tome, navodi Ministarstvo finansija, to znači da sva prava i obaveze preminulog lica prelaze na njegove naslednike, kao i dugovi do visine vrednosti nasleđene imovine, uključujući i neizmirenu obavezu po osnovu poreza na imovinu. Dakle, naslednici dobijaju i imovinu, ali i eventualne dugove.

Velike gužve po sprskoj prestonici! Saobraćaj usporen na mostovima, dok je na jednom pravi kolaps!

AUTOR: Alo.rs/Blic.rs/T.Đ DATUM I VREME: 21.10.2019. 09:42 Prvog radnog jutra ove sedmice najveća frekvencija vozila primetna je u centralnim delovima prestonice Beograd s kamera, Foto: Printscreen/naxi kamere * Gužva na Pančevačkom mestu prednjači * Gužve u gradu zbog radova u Kolarčevoj * Građani da se naoružaju strpljenjem Prvog radnog jutra ove sedmice najveća frekvencija vozila primetna je u centralnim delovima prestonice, na Pančevačkom mostu je popriličan kolaps , dok je na ostalim saobraćajnicama uobičajena situacija tipična za jutarnji špic, javljaju taksisti.

 

Kada sud utvrdi kojim licima pripada pravo na nasleđe, Poreska uprava na osnovu rešenja o nasleđivanju i imena naslednika, njima prebacuje prava i obaveze koju je preminulo lice imalo.

BONUS VIDEO: Alo.rs na aerodromu u Batajnici

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi