SINIŠA MALI PORUČUJE "Vlada Srbije nastaviće da pomaže i podržava domaću privredu"

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali posetio je danas Regionalni prodajni centar kompanije"Zlatiborac“ u opštini Barajevo gde su ga dočekali direktor firme Dušan Knežević, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik opštine Slobodan Bata Adamović.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug

Mali je tom prilikom razgovarao sa predstavnicima kompanije i opštine i istakao da je važno da država nastavi da pomaže domaćim kompanijama.

- Danas sam obišao kompaniju “Zlatiborac” i opštinu Barajevo, i veoma sam impresioniran onim što sam video. Ova kompanija je jedan od simbola naše domaće provrede i ovde zapošljava oko 130 ljudi, ali ono što je veoma važno je da nameravaju da prošire proizvodnju. Žele da kupe i plac pored i zaposle još 150 ili 200 mladih ljudi. Ovo je pravi primer uspešne domaće kompanije. Često čujem kritike da su u Srbiji strane kompanije te koje dominiraju, kojima država najviše pomaže, ali sada imate priliku da vidite i domaću kompaniju kojoj će država pomoći i prilikom kupovine placa, ali i prilikom izgradnje pogona i zapošljavanja novih ljudi - rekao je ministar.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug

ISTORIJSKI TRENUTAK! Stiže nikad veće povećanje plata! Evo koliko je i na koje sektore se odnosi!

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović i građani su ministru preneli da su zadovoljni ulaganjima u ovu opštinu u poslednjih pet godina.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug

U DECEMBRU ĆE PLJUŠTATI POVIŠICE! Više od pola miliona radnika čeka veliko povećanje! Zaposleni u ovim sektorima će najbolje proći

- Barajevo je poslednjih godina mnogo napredovalo, urađeno je 80 km asfaltnih puteva, 70 km nove vodovodne mreže, sanirani su mostovi posle poplava, a od decembra kreće i BG voz, koji će povezivati opštinu sa centrom Beograda, ali ovde sam došao da vidim šta je to još što možemo da uradimo. U toku su razgovori sa svim predsednicima opština o tome šta su prioriteti kada je reč o investicionom planu, i svi su vrlo ozbiljno shvatili svoj zadatak u ovom velikom poslu, tako da ćemo do kraja meseca imati spisak najvažnijih projekata koji treba da se sprovedu. Tu pre svega mislim na vodovodnu, kanalizacionu i putnu infrastrukturu i sve što je potrebno kako bi kvalitet života bio na nivou na kome zaslužuju i stanovnici Barajeva, ali i svih opština u Srbiji - istakao je ministar.

KONAČNO U PRODAJI Ajvar po receptu pobednika manifestacije "Izađi mi na teglu"

JOŠ NOVCA ZA GRAĐANE SRBIJE! Stiže nikad veće povećanje!

 OSVANULI ŠOKANTNI OGLASI! Želite stan u samom centru Beograda za 15.000 evra?! Na ovaj način vam može doći šaka!

BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi