UPRAVNI SUD ZAŠTITIO PRAVA ADVOKATA DRAGANA KRAJNOVIĆA Braniocu ponovo otvorena vrata sudnice

Upravni sud je advokatu Draganu Krajnoviću vratio pravo da radi svoj posao i odložio izvršenje privremene zabrane rada koju je donela uprava Advokatske komore Beograda.

Nemanja Jolović
Nemanja Jolović bio u timu branilaca koji su zastupali advokata Dragana Krajnovića, Foto: privatna arhiva

Advokat Nemanja Jolović, član tima branilaca Dragana Krajnovića, kaže da je zadovoljan odlukom Ustavnog suda.   

- Upravni sud je u svojoj presudi, pored očiglednih prekoračenja ovlašćenja i nepravilne primene zakona Uprave Advokatske komore Beograda, istakao da su Krajnoviću bila ugrožena prava, koja su garantovana međunarodnim konvencijama i Ustavom - ističe advokat Nemanja Jolović i objašnjava da se tim branilaca obratio Ustavnom sudu zbog sporne odluke Advokatske komore Beograda. 

 

- Javnost je dovedena u zabludu kada je objavljeno da neustavna privremena zabrana rada, koja je bila izrečena našem kolegi Draganu Krajnovića ima veze sa pet žena, koje su bile nezadovoljne odlukama suda o gubitku starateljstva. Apelujem na Advokatsku komoru Beograda da se ne uključuje u orkestrirane napade na klijente tako što napada njihove advokate - poručio je Jolović, koji je od 1978. do 1990. godine bio sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu i postupao u parnici, krivičnim procesima, istrazi, kao i krivičnim procesima koji su vođeni protiv maloletnika, dok je od 1990. godine advokat. 

Advokat Marko Kljajević, bivši sudija Sepcijalnog suda u Beogradu izjavio je da veruje da će ova odluka navesti disciplinsku komisiju i Upravu Advokatske komore Beograda da prema svim advokatima postupaju jednako i nepristrasno.   

Pozvali smo advokata Dragana Krajnović da čujemo njegov komentar na presudu Ustavnog suda, ali on nije želeo da daje izjave.  

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi