Branko Lazarević oslobođen optužbi za odavanje informacija Šariću!

Bez kazne i Miša Banana, policajac Gara i advokat Štrbac!

Udarna vest
Udarna vest, Foto: Alo!

Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta bivšeg ministra policije Ivice Dačića oslobođen je od optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.

I ostali optuženi u ovom slučaju, policajac Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović takođe su oslobođeni!

Presuda je izrečena u Specijalnom sudu u Beogradu.

 

Pre dve sednice Tužilaštvo za organizovani kriminal je u svojoj završnoj reči predložilo sudu da Lazarevića proglasi krivim i osudi ga na kaznu ne manju od tri godine zatvora. Za optuženog advokata iz Novog Sada Radovana Štrbca tužilaštvo je predložilo kaznu ne manju od dve godine zatvora. Kazne ne manje od godinu dana zatvora tužilac je tražio za policajca Borisa Garu i Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu. Svi optuženi su tokom suđenja negirali da su počinili krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete.

Život Darka Šarića na robiji! Nema cimera, sam ide u šetnju, a smo mu oni dolaze u posetu!

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću. To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

 

Šarić je prošle sedmice nakon ponovljenog suđenja osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Sudi mu se za pranje para u drugom postupku.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi