POLOMIO JOJ REBRA I PROBIO PLUĆA Brutalno pretučenu Ivanu čeka NOVI IZAZOV, a evo kakvu kaznu može da očekuje njen dečko Đorđe!

Advokat Dragomir Mrdalj ne isključuje mogućnost da će osumnjičeni pokušati da sklopi sporazum o priznanju krivice.

Ivana
Ivana, Foto: Facebook printscreen

Đorđe Lacković koji se sumnjiči da je svojoj devojci Ivani Filipović naneo teške telesne povrede, može biti osuđen na 10 godina zatvora, kaže za Alo! advokat Dragomir Mrdalj i dodaje da će svedočenje njegove žrtve biti glavni dokaz u postupku protiv njega.

Takođe, ne isključuje mogućnost da će okrivljeni pokušati da sa tužilaštvom sklopi sporazum o priznanju krivice i tako izbegne suđenje, kao i da na taj način dobije blažu kaznu od one koju bi dobio u redovnom postupku.

- Zakon kaže da je zaprećena kazna za nasilje u porodici dve do 10 godina, ako usled takvog nasilja dođe do teškoh telesnih povreda. Pitanje je da li ovaj zločin može da opstane kao nasilje u porodici, jer su oni živeli u vanbračnoj zajednici. Realnije je da se okrivljenom sudi samo za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda, gde je zaprećena kazna zatvora do pet godina. Ako ranije nije osuđivan može da dobije i uslovnu osudu. Konačnu odluku, naravno, na kraju donosi sud - kaže Mrdalj.

Podsećamo da je brutalno pretučena Ivana juče puštena iz bolnice, posle sedam dana lečenja na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Od nje se ne odvajaju brat i najbolja drugarica.

- Ivana je dobro, opuštena je, a pošto će narednih dana morati na kontrole odlučila je da ostane u Novom Sadu. Za nas je najbitnije da se ona dobro oseća - izjavio je Ivanin brat Ivan.

Ivana Filipović, brat
Ivana Filipović, brat, Foto: Alo!

Roditelji nesrećne Ivane su takođe doputovali u Novi Sad, pre toga su Ivanu sačekali u Sremskoj Kamenici, kada je puštena iz bolnice. Odluka da ostane u Novom Sadu, ražalostila je njenu baku Nevenu, koja je ostala kući u Banovom Polju kod Bogatića i koja unuku nije videla od kada se dogodila tragedija.

Ivana će moći da svedoči tek kada se potpuno opravi i kada lekari daju saglasnost da može da odgovari na napore koje iziskuje svedočenje i učestvovanje u postupku.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi