NASMEJANI UBICA STIGAO NA SUĐENJE! Čaba dobacivao novinarima, smejao im se u lice, specijalci nisu smeli da ga ućutkaju iako je VEZAN! A onda je SVE IZNENADIO! (FOTO)

Čabi Deru (38), koji je 1. marta uhapšen u Češkoj zbog ubistva u Beogradu, ali i ubistava u Holandiji i Mađarskoj, najverovatnije će se suditi u Mađarskoj, odlučio je češki sud.

Čaba der
Čaba der, Foto: screenshoot

Čaba Der (38), plaćeni ubica iz Srbije, doveden je prošle nedelje u Gradski sud u Pragu, gde se odlučivalo o tome kojoj državi će biti izručen, pošto su njegovo izručenje tražile Mađarska, Srbija i Holandija.

Kako su preneli češki mediji, Der je doveden u sud iz pritvora sa lisicama na rukama i u pratnji više maskiranih i do zuba naoružanih stražara, a prisutne je iznenadilo to što se ovaj višestruki ubica sve vreme smejao, mahao novinarima i dovikivao im: "Ja volim Češku!" Na kraju suđenja, sudija je odlučio da Der, koji ima i srpsko i mađarsko državljanstvo, može biti izručen Mađarskoj, koja ga traži zbog ubistva biznismena iz septembra 2018. u Budimpešti.

- Der je pristao da bude izručen Mađarskoj i nije ulagao žalbu na ovu odluku suda. Međutim, njegovo izručenje zatražila je i Srbija, takođe zbog ubistva, pa će se o tom zahtevu odlučivati narednih dana. Ukoliko to sudsko veće donese odluku da Der može biti predat nadležnima u Srbiji, konačnu reč o tome da li će se plaćeniku suditi u Srbiji ili Mađarskoj daće češko ministarstvo pravde - prenose tamošnje mediji.

Upitan da li se slaže sa odlukom suda da bude predat Mađarskoj i da mu se tamo sudi, Čaba je rekao:

- Slažem se s odlukom. Želim da idem u Mađarsku, tamo imam porodicu.

S druge strane, kada je reč o izručenju Srbiji, Der je imao drugačiji stav.

- Moj klijent ima dobre razloge zbog kojih ne želi da mu se sudi u Srbiji, ali o njima sada neću da govorim - rekao je advokat Čabe Dera.

Inače, nalog za hapšenje Čabe Dera izdala je i Holandija, takođe zbog likvidacije, ali je tamošnji sud pristao da taj predmet ustupi mađarskim kolegama.

Pojavljivanje Čabe Dera u sudu izazvalo je veliku pažnju, a mnogi su komentarisali njegovo nonšalantno ponašanje, kao i izgled. Došao je doteran i raspoložen. Primećeno je i da je promenio imidž. Bio je elegantno obučen u plavu košulju i pantalone, a više nije ćelav, već je pustio kosu, kao i bradu.

Čaba der
Čaba der, Foto: screenshoot

On je uz pratnju do zuba naoružanih specijalaca uveden u sudnicu, a onda je svima pokazao podignute palčeve, pokazujući da se dobro oseća.

Podsetimo, Čaba Der uhapšen je u jednom hotelu u Pragu, kada su specijalci upali i uhvatili ga u hodniku.

- U sobi koju je koristio su, pored falsifikovanih dokumenata, pronađeni i dva pištolja, municija, prigušivač, ali i perika, lažne naočare za vid i druga sredstva za promenu izgleda. Pretpostavlja se da je hteo da se maskira, ali i u Pragu je odavao utisak običnog skromnog turiste - otkrio je tada izvor Kurira.

Da podsetimo, Čaba Der uhapšen je 1. marta u hotelu u Pragu, gde se skrivao od januara, kada je na Banovom brdu u Beogradu hladnokrvno likvidirao Nebojšu Markovića.

Ne priča ni sa kim

Kako su preneli češki mediji, Čaba Der u tamošnjem zatvoru ima najstroži mogući režim.
- Ne sme da ima kontakt sa drugim zatvorenicima. Sam ide u šetnje, na ručak i sam obavlja ostale aktivnosti. Ta mera se izriče zbog bezbednosnih razloga - preneli su mediji.

Zločini Čabe Dera

5. januar 2019 - U Beogradu likvidirao Nebojšu Markovića
20. septembar 2018 - Likvidirao biznismena Lasla V. u Budimpešti
30. jul 2018 - U Amsterdamu ubio Ivana Serdarušića, hrvatskog Eskobara
20. septembar 2017 - Uhapšen u Sarajevu, gde je navodno trebalo da ubije Alana Kožara
12. maj 2004 - U novosadskom restoranu ubio Branislava Jelačića

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi